Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Εξορμήσεις σε Εξάρχεια -Κολωνό & πάρκο Ακ.Πλάτωνα

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16/3 και Τετάρτη 18/3 εξορμήσεις με αφίσες και κείμενο για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό στις γειτονιές του Κολωνού και των Εξαρχείων.

Όπως αναφέρει:

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο δήμος μετακυλύουν την ευθύνη για την αναχαίτιση της διασποράς του ιού στην ατομική υπευθυνότητα, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα είναι εδώ για να υπενθυμίζει στην κυβέρνηση και στον δήμο ότι δική τους ευθύνη δεν είναι να περιστέλλουν δικαιώματα και ελευθερίες με αφορμή την πανδημία, αλλά να πάρουν μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των κατοίκων βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Εικόνες από την εξόρμηση στα Εξάρχεια

«Τέτοια μέτρα αφορούν τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στον δήμο, των εργαζόμενων της καθαριότητας, των νοσοκομείων, όπως επίσης και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού στο ύψος των κοινωνικών αναγκών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ αντί να μας καλούν να περιμένουμε τον επόμενο συρμό, τη στιγμή που το αφεντικό κοιτάει το ρολόι για να δει αν είμαστε στην ώρα μας, να ενισχυθεί ο οργανισμός ΚΥΑΔΑ, η πρωτοβάθμια διάγνωση των δημοτικών ιατρείων, να απαγορευτούν οι απολύσεις και μια σειρά από άλλα μέτρα που οφείλει να πάρει το κράτος ΤΩΡΑ, αν δε θέλει να χάνονται ζωές.

Στο μεταξύ καλούμε τους κατοίκους να δείξουν αλληλεγγύη προς τον διπλανό τους και τους κοινωνικά ευάλωτους. Με ψυχραιμία, αλλά και χωρίς να ξεχνάμε ότι δεν πρέπει να σταματάμε να υψώνουμε τη φωνή μας για τα δικαιώματά μας, συνεχίζουμε  ακολουθώντας προφανώς όλες τις οδηγίες υγιεινής, δείχνοντας αμέριστο σεβασμό και προστατεύοντας τους/τις εργαζόμενους/ες σε νοσοκομεία, στην καθαριότητα, στα σουπερ μάρκετ, στα take-away/delivery κ.λπ.»

Μαζική εξόρμηση πραγματοποίησε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα και στον Κολωνό και στο πάρκο της Ακ. Πλάτωνα με την ανακοίνωση/καταγγελία της «για την επίθεση στην υποψήφιά της Θεανώ Β. από φασιστοειδή».

Όπως σημειώνει: «Πολλές συζητήσεις έγιναν μια και ο κόσμος στο πάρκο και ιδιαίτερα η νεολαία δείχνει με καθαρό τρόπο τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της. Πολλοί νεολαίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και δήλωσαν τη διαθεσιμότητά τους να συμβάλλουν στον αντιφασιστικό αγώνα στην περιοχή».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!