Αντιδράσεις φορέων του Κορυδαλλού: Νέος γύρος για αλλαγή έδρας στη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής

Επί ποδός είναι από το πρωί δήμος και φορείς του Κορυδαλλού που ζητούν την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής. Το θέμα θα τεθεί ξανά σήμερα στην ακροαματική διαδικασία στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης θα επαναφέρει το σχετικό αίτημα προς την έδρα του δικαστηρίου υπενθυμίζοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι ενδοσχολικές και οι πανελλήνιες εξετάσεις και αρκετά σχολικά συγκροτήματα συνορεύουν με τις φυλακές με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Για σήμερα, Παρασκευή έχει αποφασιστεί η λειτουργία των σχολείων της πόλης -στις προηγούμενες κινητοποιήσεις ήταν κλειστά- εκτός των δημοτικών και νηπιαγωγείων που είναι δίπλα στις φυλακές. Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχουν κλείσει προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές για τις εξετάσεις τους.

Η εναλλακτική πρόταση που έχει καταθέσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά είναι ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές να χρησιμοποιηθεί το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού εφόσον η δίκη συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών, ωστόσο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΛΛΑΓΗ, ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΚΗ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, ΧΑ


Αφήστε μια απάντηση