αντιδήμαρχος-σπάρτης-για-χουντοτού-767096
ΔΗΜΟΙ | 23.04.2020 | 17:12

Αντιδήμαρχος Σπάρτης για “χουντοτούρτα”: “Έχουμε Δημοκρατία & λέμε τη γνώμη μας”!!!!

Συνεχίζει να προκαλεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών Δόμησης του δήμου Σπάρτης, Δημήτρης Καπονικολός, την ώρα που ο δήμαρχος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΝΔ Πέτρος Δούκας τηρεί σιγή ιχθύος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καπονικόλός με νέα ανάρτησή του μετά από αυτή με την «χουντοτούρτα» ανήμερα της 21ης Απριλίου, αφού  ζητάει συγνώμη από τον δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους γιατί, λέει, τους στεναχώρησε προσθέτει: “Δημοκρατία έχουμε νομίζω και μπορούμε ελεύθερα να εκφράζουμε την γνώμη μας, αλλά δυστυχώς σε μερικούς δεν αρέσει»!!!!

Αναλυτικά η ανάρτηση: «θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κύριο δήμαρχο μας Π. ΔΟΥΚΑ και απο τους δημοτικούς συμβούλους μας για μια ανάρτηση που ανέβασα και τους στεχαχώρισα ,δημοκρατια εχουμε νομιζω και μπορουμε ελευθερα να εκφραζουμε την γνωμη μας ,αλλα δυστυχως σε μερικους δεν αρεσει ,και παλι συγνωμη με ολο το σεβασμο που εχω».

Την ίδια ώρα ο πρώην δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης καλεί τον Π. Δούκα να αποπέμψει τον αντιδήμαρχό του: «Δεν μας προκαλεί ωστόσο εντύπωση κ. Δούκα μια και στο παρελθόν ανεχθήκατε φασιστικές – ρατσιστικές δράσεις του Αντιδήμαρχου , τώρα εμφανίζεται στα social media να γιορτάζει την απριλιανή χούντα. κ. Δήμαρχε η σιωπή και η απραξία δεν είναι πολιτική πράξη, μάλλον με συμφωνία μοιάζει. Είναι καιρός να πάει σπίτι του», προσθέτει.

Να σημειωθεί ότι σήμερα με απόφαση της, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ διέγραψε από μέλος του κόμματος τον Χριστόφορο Ανδρίτσο που είναι δημοτικός σύμβουλος στη Στυλίδα και αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ (Δημοτική Τοπική Οργάνωση) Στυλίδας της Νέας Δημοκρατίας μετά την κίνηση του πριν 2 μέρες να αναρτήσει στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία του στην οποία εμφανίζονταν με σημαία της χούντας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΛΙΩΤΗ

21η Απριλίου1967. 53 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα αυτή που στη συνείδηση του λαού μας έχει καταγραφεί σαν αποφράδα.

Να τον χαίρεστε κ. Δήμαρχε Σπάρτης.

Σε μια τέτοια μέρα, όπως η χθεσινή, που οι μνήμες είναι ακόμα νωπές για αυτές τις μαύρες μέρες της ιστορίας είναι απαράδεκτες τέτοιου είδους συμπεριφορές

Αν συμφωνείτε με τον αντιδήμαρχο σας τον αφήνετε να εκπροσωπεί τον Δήμο Σπάρτης και να προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα των πολιτών.

Δεν μας προκαλεί ωστόσο εντύπωση κ. Δούκα μια και στο παρελθόν ανεχθήκατε φασιστικές – ρατσιστικές δράσεις του Αντιδήμαρχου , τώρα εμφανίζεται στα social media να γιορτάζει την απριλιανή χούντα.

κ. Δήμαρχε η σιωπή και η απραξία δεν είναι πολιτική πράξη, μάλλον με συμφωνία μοιάζει.

Είναι καιρός να πάει σπίτι του

Γιατί:

Τέτοιες μέρες, το 1967 η ξενοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών έβαλε τη χώρα σε ¨γύψο¨, σε διεθνή απομόνωση και οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.

Για να επιβληθούν χρειάστηκαν να χρησιμοποιήσουν βία, διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, δολοφονίες.

Οι διώξεις, οι φυλακές, οι εξορίες, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες δεν κατάφεραν να πνίξουν τη δίψα του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία και ελευθερία.

Η αντίσταση του λαού μας δίδαξε ότι τις καλύτερες λύσεις στις μεγαλύτερες δυσκολίες, τις δίνει ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Σήμερα μπροστά σε νέες πρωτόγνωρες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι ανάγκη τη δημοκρατία να την προστατεύουμε από φανερούς και κρυφούς εχθρούς, όλοι μαζί, και ο καθένας χωριστά. Και να παλεύουμε για να γίνεται κάθε μέρα βαθύτερη, πιο ουσιαστική, αγκαλιάζοντας μαζί με τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες την ουσιαστική ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Αναμένουμε την αντίδρασή σας!!!

Ο επικεφαλής της Παράταξης

Βαγγέλης Βαλιώτης