Categories: Δήμοι

Αντιδήμαρχος με απειλές απαίτησε απόσυρση πορίσματος για ακαταλληλότητα δημοτικού κτιρίου!

Με ευθείες απειλές ο αντιδήμαρχος υγείας κ. Σπ. Πουλή του δήμου κεντρικής Κέρκυρας, Σπ. Πουλής απαίτησε από την Έλενα Μαρκάτη πολιτικό μηχανικό της πολεοδομίας να αποσύρει υπηρεσιακό πόρισμα που έκρινε ακατάλληλο το κτίριο στο Παλιό Δημαρχείο, όπου μέσα σε αυτό εργάζονται άνθρωποι!

Τα παραπάνω καταγγέλλει σε ανακοίνωση της, η ΔΑΣ – ΟΤΑ σημειώνοντας ότι με βάσει το πόρισμα που έχει τίτλο «Έκθεση επικινδύνου» μετά την αυτοψία της μηχανικού της Πολεοδομίας, επιβεβαιώνεται εκ νέου η προγενέστερη προ πενταετίας έκθεση ακαταλληλότητας (2017) από τον τότε Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου Κέρκυρας, καθώς και έγγραφα (του 2015 και 2017) υπαλλήλων που έκρουαν των κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της, η ΔΑΣ – ΟΤΑ σημειώνει:

Η παράταξη μας ΔΑΣ-ΟΤΑ, καταδικάζει απερίφραστα, τις απειλές τις οποίες δέχθηκε προ ημερών η συνάδελφος κ. Έλενα Μαρκάτη (ΠΕ πολιτικός μηχανικός της πολεοδομίας) αλλά και την προσπάθεια  παρέμβασης στο υπηρεσιακό της έργο, από τον Αντιδήμαρχο υγείας κ. Σπ. Πουλή του Δήμου κεντρ. Κέρκυρας.

Ο αντιδήμαρχος παρουσία δύο ακόμη Αντιδημάρχων και εργαζομένων, απαίτησε με απαράδεκτο και αλαζονικό τρόπο από την συνάδελφο μηχανικό να αποσύρει το υπηρεσιακό πόρισμα το οποίο συνέταξε ως εντεταλμένη από την Υπηρεσία της. Το πλαίσιο αυτό αφορούσε διεξαγωγή αυτοψίας όσον αφορά την καταλληλότητα – κατάσταση των χώρων εργασίας στο Παλιό Δημαρχείο, μετά από πρόσφατη προσφυγή εργαζομένων από το San Giacomo  προς στην υπηρεσία της πολεοδομίας.

Ο αντιδήμαρχος στην λεκτική επίθεσή του προς την συνάδελφο μηχανικό ξεστόμισε και διάφορα «μαργαριτάρια» όπως:  «Τα κάνεις αυτά για λόγους πολιτικής εμμονής ενάντια στη δημοτική αρχή» … «Είσαι μόνιμη υπάλληλος, αν ήσουν συμβασιούχος θα είχες άλλη  δυσμενή  αντιμετώπιση» (…και ο νοών νοείτω τι εννοούσε ο  κ. αντιδήμαρχος !)

Στο πόρισμα – «Έκθεση επικινδύνου» μετά την αυτοψία της μηχανικού της Πολεοδομίας, επιβεβαιώνεται εκ νέου η προγενέστερη προ πενταετίας έκθεση ακαταλληλότητας (2017) από τον τότε Τεχνικό Ασφαλείας του Δήμου Κέρκυρας, καθώς και έγγραφα (του 2015 και 2017) υπαλλήλων που έκρουαν των κώδωνα του κινδύνου. Στο πόρισμα περιγράφονται επακριβώς τα προβληματικά στοιχεία της υφιστάμενης κατάστασης στους χώρους και της υποδομής του παλαιού δημαρχείου.

Προφανώς ο κ. αντιδήμαρχος δεν θέλει ή δεν μπορεί να αντιληφθεί το βάρος της πολιτικής ευθύνης και της συνεχιζόμενης απραξίας που επωμίζεται (και η σημερινή)  δημοτική αρχή, για την επικινδυνότητα  του συνόλου των υποδομών (ηλεκτρο-μηχανολογικός εξοπλισμός – πυρασφάλεια – λεβητοστάσιο – τοίχοι και σοβάδες που πέφτουν –  αποχετευτικό – εγκαταστάσεις υγιεινής κλπ.).

Επειδή ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν ξανά και ξανά, είναι φανερό ότι και το παραπάνω περιστατικό  εντάσσεται στα πλαίσια επαναλαμβανόμενης αυθαιρεσίας από πλευράς εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, προς συναδέλφους οι οποίοι “όλως τυχαίως”, δραστηριοποιούνται με την παράταξη μας ΔΑΣ-ΟΤΑ στα πλαίσια της νόμιμης συνδικαλιστικής τους δραστηριότητας. (Βλέπε αυθαίρετη μετακίνηση και παράνομη περικοπή αποδοχών του συναδέλφου Β. Χριστοδούλου, αυθαίρετη  και αδικαιολόγητη μετακίνηση Προϊσταμένης Τμήματος της Οικονομικής Υπηρεσίας Ελ. Μουζακίτη κλπ.).

Απαιτούμε:

  • Tην άμεση ηθική και υπηρεσιακή αποκατάσταση της συναδέλφου μηχανικού η οποία νόμιμα και ορθά έπραξε το υπηρεσιακό της καθήκον, το οποίο της ανέθεσε η υπηρεσία της.

Όμως βασικά και κύρια απαιτούμε να καταστούν οι χώροι εργασίας στο
San Giacomo ασφαλείς για τους εργαζόμενους
, πριν θρηνήσουμε κι άλλους εργαζόμενους που θα προστεθούν στον μακρύ κατάλογο νεκρών και τραυματιών των ΟΤΑ, κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της υπηρεσίας τους, αποδίδοντάς  τα …”στο κακό μας το ριζικό και στη κακιά την ώρα”.

  • Να προχωρήσει ταχύτατα με ευθύνη της δημοτικής αρχής, σχέδιο πολεοδομικού – τεχνικού εξονυχιστικού ελέγχου σε όλα τα δημοτικά κτίρια – υπηρεσίες και χώρους εργασίας.  Να πραγματοποιηθούν όλες οι αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του συνόλου των υποδομών.

Με αφορμή τα παραπάνω, καλούμε:

Tην δ/ση του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Κέρκυρας να αναλάβει τις ευθύνες της και εδώ και τώρα καλέσει Γενική Συνέλευση για λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για το σύνολο των προβλημάτων που η αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων – δημοτικών αρχών επιδεινώνουν συνεχώς τη ζωή μας. (Επαναφορά μισθολογικών απωλειών, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, υγιεινή & ασφάλεια στους χώρους δουλειάς κλπ.).

Comments are closed.


Recent Posts

Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο με τους βιασμούς της 14χρονης και ο ρόλος του «Ρουσλάν»

Συνολικά επτά βίντεο βρέθηκαν στο κινητό ενός εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη.  Σύμφωνα…

4 λεπτά ago

ΣΥΡΙΖΑ: Το αυριανό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 ​θα έχει το ακόλουθο πρόγραμμα: 10.30:  θα επισκεφθεί την Αρχή…

12 λεπτά ago

ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕKA: Πληρωμή επιδομάτων και παροχών (ημερομηνίες )

Συντάξεις, επιδόματα και επιδοτήσεις πληρώνουν αυτή την εβδομάδα (27-31 Μαρτίου 2023) ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ με χιλιάδες συμπολίτες μας να βλέπουν…

28 λεπτά ago

Χαμός στο ΕΚΠΑ: Φοιτητές απαιτούν παραίτηση της προέδρου της Φιλοσοφικής για… ένα repost

Με περικύκλωση του γραφείου της, φωνασκίες και φραστικές επιθέσεις, εισβολή στην αίθουσα διδασκαλίας και διακοπή μαθήματος, διάπυρες καταγγελτικές ανακοινώσεις -ακόμη…

36 λεπτά ago

Σοκαριστικό τροχαίο στο Λαγονήσι – Νεκρός μοτοσικλετιστής

Λαγονήσι: Ένα ακόμα τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του. Το…

41 λεπτά ago

«Έκανα λάθος μετάφραση» – Τα μαζεύει η Παπαρίζου για τα «άφυλα παιδιά»

Λίγες μέρες μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις της περί «άφυλων παιδιών», η Έλενα Παπαρίζου ανακάλεσε για τη…

52 λεπτά ago