Ανθυγιεινό επίδομα: Νέα παράταση -Ανησυχία στους εργαζόμενους (τροπολογία)

Έντονη ανησυχία επικρατεί, όπως προκύπτει και από εκατοντάδες μηνύματα στην aftodioikisi.gr, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από τους περίπου 90.000 δημοσίους υπαλλήλους που το λαμβάνουν.

Κι αυτό γιατί, ενώ η σχετική τροπολογία που είχε ψηφισθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τη Βουλή, προέβλεπε ότι η Επιτροπή που συστάθηκε θα δημοσιοποιούσε έως 31 Οκτωβρίου το πόρισμά της και στη συνέχεια εντός δύο μηνών, θα εκδιδόταν η ΚΥΑ με την οποία θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου καθεστώτος με τον προσδιορισμό των νέων δικαιούχων, οι εργαζόμενοι, που δεν συμμετέχουν στην Επιτροπή, να μην έχουν καμία ενημέρωση.

«Λειτουργεί ή δεν λειτουργεί αυτή τη Επιτροπή που είχε συσταθεί επί προηγούμενης κυβέρνησης, κανείς δεν γνωρίζει», αναφέρει συνδικαλιστής του Δημοσίου στην aftodioikisi.gr, προσθέτοντας ότι «εφόσον δεν υπάρξει πόρισμα από την Επιτροπή εντός Οκτωβρίου το επίδομα βρίσκεται, κυριολεκτικά, στον ‘αέρα'».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ήδη Διευθύνσεις Προσωπικού δήμων θέτουν ερωτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας να απαντηθεί αν θα συμπεριληφθεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους μισθούς του Νοεμβρίου.

Παράταση με τροπολογία

Για το λόγο αυτό, σήμερα η κυβέρνηση κατέθεσε ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο με την οποία:

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!