ανταρσία-συμπαράσταση-στους-κατοίκο-837695
ΔΗΜΟΙ | 13.07.2021 | 17:10

Ανταρσία: Συμπαράσταση στους κατοίκους για να μην καταστραφεί ο ελεύθερος χώρος στην Ιακωβάτων

Τη συμπαράσταση της στους αγωνιζόμενους κατοίκους για να μην καταστραφεί ο ελεύθερος χώρος στην Ιακωβάτων και να μην μπουν παιδιά σε κοντέινερ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ανταρσία.

Ειδικότερα:

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε την δράση των κατοίκων για τη διάσωση του χώρου της Ιακωβάτων, ως χώρου πράσινου, περιπάτου, παιχνιδιού για τα παιδιά και παρκινγκ, από την καταστροφική πολιτική Μπακογιάννη που κόβει δένδρα και τσουαβαλιάζει παιδιά σε τσίγκινα κοντέινερ.

Σταθήκαμε αντίθετοι στον σχεδιασμό τη δημοτικής αρχής διότι όφειλε να ασχοληθεί εδώ και 2 χρόνια για την εγκατάσταση των δομών της προσχολικής αγωγής και δε το έπραξε. Είχε προτεραιότητες Μεγάλων Περιπάτων στο κέντρο και τώρα επιτάσσει ελεύθερους χώρους-ανάσα για τις γειτονιές, αύλειους χώρους σχολείων και αίθουσες από άλλα σχολεία.

Όλοι και όλες στο πλευρό της Επιτροπής Πολιτών Γειτονιών Πατησίων για μην καταστραφεί το πράσινο, να μην κοπούν δένδρα, να μην βρεθεί κανένα παιδιά σε κοντέινερ.

Οι σύμβουλοι του Μπακογιάννη και οι εκλεγμένοι με τον Κασιδιάρη ψήφισαν αυτό το σχέδιο. Έχουν γυρίσει την πλάτη στους κατοίκους ενώ ορισμένοι “ανωνύμως” επιχειρούν να συκοφαντούν την αντιπολίτευση στο Μπακογιάννη για να του κάνουν πλάτη.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας με τους εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους στήριξε έμπρακτα την πρωτοβουλία των κατοίκων, με ανοικτή ενημέρωση και συμμετοχή στη κινητοποίηση μαζί τους, χερι-χέρι την ώρα που τους ψέκαζαν και τους σκούπιζαν τα ΜΑΤ για χάριν του εργολάβου. Επιδιώκει να γίνει υπόθεση όλων ο αγώνας αυτός: των συλλόγων γονέων, των σωματείων εκπαιδευτικών, των δημοτικών κινήσεων, κάθε ευαίσθητου ανθρώπου στην γειτονιά.

Η Επιτροπή Πολιτών Γειτονιών Πατησίων μας καλεί την Τετάρτη

14/7 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιακωβάτων και πορεία στα Πατήσια. Να είστε όλοι και όλες εκεί με τα παιδιά σας.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Αθανασία Κατσούλη, σύμβουλος 5ης κοινότητας Δήμου Αθήνας

Νίκος Αλεξανδράτος, σύμβουλος 6ης κοινότητας Δήμου Αθήνας