Ανταρσία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κυψέλη κατά των κοντέινερ αύριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Κυψέλη διοργανώνει η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας  Τρίτη 20/7 και ώρα 7μμ μπροστά στο χώρο της Φαέθοντος και Κρίσσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απλώνονται οι αντιδράσεις των κατοίκων των γειτονιών της Αθήνας για την καταστροφική επιλογή των κοντέινερς για την προσχολική αγωγή με κόψιμο δέντρων και στέρηση ελεύθερων χώρων πρασίνου σε μέρη που στενάζουν. Μετα το πάρκο Ιακωβάτων στα Πατήσια την σκυτάλη πήραν οι κάτοικοι στην Φαέθοντος και Κρίσσης , στην Κυψέλη, μια απο τις πιό πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας βρέθηκε στην γειτονιά για να ενημερώσει για τα σχέδια της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη. Το σχέδιο άλλωστε είναι ξεκάθαρο ότι συμπεριλαμβάνει το κόψιμο πολλών δέντρων.Αραγε έχουν εκδοθεί άδειες κοπής δέντρων;

Ο αγώνας των κατοίκων θα τους αναγκάσει να το πάρουν πίσω!

Κανένα παιδί σε κοντέινερ!Κανένα δέντρο κομμένο!Ελεύθεροι χώροι πρασίνου και αξιοπρεπή στέγαση της προσχολικής αγωγής

Οι σύμβουλοι της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος ΑθήναςΝίκος Αλεξανδράτος, σύμβουλος 6ης κοινότητας Δήμου Αθήνας

Ακολουθεί η ανακοίνωση-κάλεσμα:

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Τρίτη 20/7 και ώρα 7μμ στον χώρο Φαέθοντος και Κρίσσης

Ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει κρυφά, με αδιαφάνεια και χωρίς να ενημερώσει και να διαβουλευτεί όπως οφείλει με τους περίοικους, να τοποθετήσει τσίγκινα κοντέινερ στο καταπράσινο χώρο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Φαέθοντος και Κρίσσης στην Κυψέλη, όπου μέχρι πριν μια βδομάδα λειτουργούσε ως σημείο συνάντησης των προσκόπων. Ανάμεσα σε πυκνές πολυκατοικίες είναι ο μόνος αδόμητος πράσινος χώρος για τη γειτονιά.

Η δημοτική αρχή του Μπακογιάννη εκκένωσε τον χώρο και έστειλε μπουλντόζα (Σάββατο 17/7) με στόχο την αποψίλωση μεγάλου μέρους των δέντρων του πάρκου , περίπου 24, ανάμεσα τους μερικά τεράστια δένδρα, για την τοποθέτηση των 6 κοντεινερ που προορίζονται να στεγάσουν 138 παιδιά του 6ου κοινοτικού διαμερίσματος για την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.

Είχαν 5 χρόνια να ετοιμάσουν δομές προσχολικής αγωγής, τρία ο πρώην Δήμαρχος Καμίνης και

δύο ο Μπακογιάννης αλλά δεν έκαναν τίποτα! Τώρα τρέχουν να αρπάξουν ελεύθερους χώρους

και παρκάκια-ανάσα για τις γειτονιές, όπως στην Ιακωβάτων στα Πατήσια, να βάλουν κοντέινερ

σε αυλές σχολείων, όπως στο 133 δημοτικό στην οδό Τροίας, στο 28ο δημοτικό στην Μουστοξύδη,

στο 8ο Γυμνάσιο στη Νικοπόλεως, να αρπάξουν αίθουσες για άλλες χρήσεις σε άλλα σχολεία!

Να σημειώσουμε ότι το οικόπεδο αυτό βρίσκεται πάνω στο ρέμα της Κυψέλης που διασχίζει την περιοχή και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για τέτοιο σκοπό. Επίσης το οικόπεδο αυτό παραχωρήθηκε με διαθήκη στον Δήμο Αθηναίων ώστε να το διαχειρίζεται και να το συντηρεί, υπό την προϋπόθεση να μην προβεί ποτέ στην ανοικοδόμηση οποιουδήποτε κτίσματος εντός των ορίων του, αφού επιθυμία του πρώην ιδιοκτήτη του ήταν αυτό να παραμείνει ελεύθερο για χρήση από τα παιδιά της περιοχής. Προσπάθεια οικοδόμησης του οικοπέδου είχε ξαναγίνει πριν χρόνια χωρίς αποτέλεσμα λόγο των αντιδράσεων των κατοίκων της γειτονιάς και των προσκόπων.

Ο Μπακογιάννης έχει να σπαταλάει λεφτά για τον Μεγάλο Περίπατο αλλά όχι για την στέγαση

της προσχολικής αγωγής σε κατάλληλες κτιριακές υποδομές που να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις. Η παντελής απουσία μέριμνας των δημοτικών αρχών Καμίνη και Μπακογιάννη για την προσχολική αγωγή δεν καλύπτεται κόβοντας τα δέντρα του πάρκου μας. Ζούμε σε μια υπέρμετρα επιβαρυμένη αστική περιοχή και έχουμε ανάγκη το κάθε δέντρο.

  • Χρειαζόμαστε περισσότερα δέντρα! Μην κόβετε τα δέντρα των πάρκων μας.
  • Κανένα παιδί σε κοντέινερ! Αξιοπρεπή και ασφαλή σχολεία, όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.
  • Κανένας εργαζόμενος σε κοντέινερ! Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους όλους τους εργαζόμενους στις δομές προσχολικής αγωγής.
  • Ο πράσινος χώρος της Φαέθοντος και Κρίσσης να παραμείνει ελεύθερος χώρος πρασίνου για τα παιδιά και τους κατοίκους της γειτονιάς με σωστή και τακτική συντήρηση από τον Δήμο.

Σας καλούμε όλες και όλους στην συγκέντρωση των κατοίκων της γειτονιάς μας την Τρίτη 20/7 και ώρα 7μμ μπροστά στο χώρο της Φαέθοντος και Κρίσσης.

Επιτροπή κατοίκων για το πάρκο της Φαέθοντος και Κρίσσης

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ, ΚΥΨΕΛΗ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]