Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Τα τρία δώρα του Μπακογιάννη στον Κασιδιάρη

Σε δήλωσή  του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ανέφερε τα εξής:

Τρία δώρα Μπακογιάννη στον Κασιδιάρη: κλείσιμο σχολείο πακιστανικής κοινότητας, γραφεία Χρυσής Αυγής, άρνηση για Ζακ

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας η δημοτική αρχή του Κώστα Μπακογιάννη γύρισε την πλάτη για άλλη μια φορά στα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων και των νέων της Αθήνα.

Πρώτα, με την εντολή στην κ. Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρο του Ραδιοσταθμού να υποβάλει μήνυση σε βάρος των δεκαεπτάχρονων και δεκαοκτάχρονων νέων που μπήκαν στον Αθήνα 9.84 για να διαβάσουν ένα κείμενο καυστικής σάτιρας για τις πολιτικές νόμου και τάξης της κυβέρνησης. Ναι δεν φόραγαν γραβάτες και κοστούμια και δεν ήταν επενδυτές για να τους στρώσουν κόκκινο χαλί. Ακτιβιστές ήταν και δεν είναι ανεκτοί από την “δημοκρατία του Μητσοτακέικου” που μαζεύει μωρομάνες με βρέφη από τις καταλήψεις για να τις στείλει σε λασπωμένες σκηνές στην Κόρινθο. Θυμίζω ότι Χρυσοχοίδης και Μπακογιάννης εκκένωσαν την κατάληψη του 5ου σχολείου μετά από μήνυση του Κασιδιάρη. Στην συνεδρίαση ο Μπακογιάννης πρόσφερε άλλα τρία δώρα στο Κασιδιάρη.

Πρώτο δώρο, το κλείσιμο του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “η Ενότητα”, το οποίο άνοιξε με την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, των εκπαιδευτικών και των γονέων, με μαζική αντίσταση στην επίθεση της Χρυσής Αυγής για να το μπλοκάρει. Το σχολείο είναι κλειστό τώρα τρεις βδομάδες και οι μαθητές στερούνται των γνώσεων που θα μπορούσαν να αποκτήσουν στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Κάθε προσπάθεια να τεθούν γραφειοκρατικοί όροι και εμπόδια στην λειτουργία του σε συνεργασία με την πρεσβεία του Πακιστάν, η οποία κάλεσε σε συνάντηση τον φύρερ Μιχαλολιάκο και απαιτεί να διακοπεί η λειτουργία του είναι σκάνδαλο.

Δεύτερο δώρο, αρνείται να μπει στην ημερήσια διάταξη το σχέδιο ψηφίσματος που έχω καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για να παρθεί απόφαση, με το οποίο ζητά από τον Δήμο της Αθήνας “να σταματήσει τις διευκολύνσεις στην παράταξη της Χρυσής Αυγής, με διάθεση γραφείου στην οδό Κοτοπούλη 2 και απόσπαση υπαλλήλων. Όπως αρνείται αν φέρει το αίτημα με 57 υπογραφές να συζητηθεί το ζήτημα της επιστροφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία από τα οποία τα άρπαξε η Αστυνομία με την εκκένωση των καταλήψεων στα Εξάρχεια.

Τρίτο δώρο, η άρνηση να μετονομαστεί η οδό Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπoυλου/Zackie Oh , υποκύπτοντας στην ομοφοβία της ακροδεξιάς και του Κασιδιάρη. Τα περί άλλου μνημείου με άλλη σημειολογία, σε άλλο σημείο, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Γιατί όλα αυτά; Διότι ο Μπακογιάννης συνεχίζει την πολιτική χαϊδέματος των νεοναζί με την εκλογή τους στις επιτροπές του Δήμου της Αθήνας με κυβερνητική παρέμβαση αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών. Όλα τα άλλα που επικαλείται είναι ωραία λόγια του αέρα.

Είναι καιρός, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα που πέταξε έξω από τη Βουλή τους νεοναζί να απαιτήσει από τον Δήμαρχο Μπακογιάννη να μπει τέλος στο χάιδεμα και τις συνεργασίες με τους χρυσαυγίτες.”

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΩΡΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΘΗΝΑΣ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!