ανταρσία-στις-γειτονιές-της-αθήνας-στ-1181622
ΔΗΜΟΙ | 20.05.2023 | 10:12

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Στοπ στην καταστροφή της πλ. Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Άρεως

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ κατααγγέλει:

Πριν λίγες μέρες, αντικρύσαμε μπετονένιες βάσεις για περίφραξη με λαμαρίνες της καρδιάς της πλατείας Πρωτομαγιάς στο Πεδίον Άρεως, δίπλα από το εργοτάξιο του μετρό των δικαστηρίων. Είναι ένα έγκλημα που θα στερήσει από χιλιάδες κατοίκους, παιδιά, νέους, ηλικιωμένους, ντόπιους και μετανάστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν έναν ελεύθερο χώρο για βόλτα, παιχνίδι και αναψυχή. Είναι χώρος για μεγάλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Είναι ο χώρος που όλα τα σχολεία της περιοχής χρησιμοποιούν για τις εκδρομές τους.

Η υπογραφή για την καταστροφή του Πεδίου Άρεως, την μετατροπή της πλατείας Πρωτομαγιάς σε χώρο για αποθήκες υλικών και κοντέινερ από την Αττικό Μετρό ανήκει στον Κώστα Καραμανλή, τον ίδιο υπουργό που άφησε τα τρένα χωρίς τηλεδιοίκηση να κινούνται στα Τέμπη, δολοφονώντας 57 ανθρώπους στο βωμό του κέρδους των ιδιωτών. Χωροθετούν όπου να’ ναι όπως κινούσαν τα τρένα, με το πάμε και όπου βγεί.

Είναι ο ίδιος υπουργός, που έβαλε την υπογραφή του για την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων ώστε να φτιαχτεί με το στανιό ένα αχρείαστος σταθμός του μετρό. Μάλιστα, από την αρχή είχε εντάξει αυτό το σχέδιο όχι μόνο στον «εξευγενισμό» και την τουριστικοποίηση της περιοχής για χάρη των κερδοσκόπων και της βιομηχανίας του τουρισμού αλλά και στην καταστολή της ριζοσπαστικοποίησης και των κινημάτων με μετατροπή της περιοχής σε στρατόπεδο των ΜΑΤ, μιλώντας συκοφαντικά για «κατάργηση του άβατου και κέντρων ανομίας».

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τον περιφερειάρχη Πατούλη και τον Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο της θαμένης “Πολιτείας” του Πλάτωνα κάτω από την Ακαδημία Πλάτωνος, έρχονται τώρα για λογαριασμό της Αττικό Μετρό να στερήσουν ένα τεράστιο ελεύθερο χώρο, αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής. Είναι η ανάσα και η απόδραση από το άγχος του εγκλωβισμού σε σπίτια-κλουβιά στις πολυκατοικίες, μέσα στο Πάρκο του Πεδίου του Άρεως.

Ο Δήμος της Αθήνας έχει συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής και την Αττικό Μετρό. Αλήθεια, γι αυτό το έγκλημα ενημερώθηκε ο εκπρόσωπος του Δήμου της Αθήνας στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου της γραμμής 4 του μετρό;

Είναι πρόκληση παραμονές των εκλογών της 21ης Μάη να γκαζώνουν με επελάσεις κατά των ελεύθερων χώρων για χάρη των βρόμικων σχεδίων ανάπλασης που έχουν συμφωνήσει.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις και περιφερειακές κινήσεις, τους φοιτητές και τους μαθητές των ΑΕΙ και των σχολείων, τους γονείς και όλες τις συλλογικότητες υπεράσπισης του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα.

Τους μαυρίζουμε στις εκλογές την Κυριακή 21 Μάη, στηρίζουμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προχωράμε σε μαζικές κινητοποιήσεις για να υπερασπίσουμε την Πλατεία Πρωτομαγιάς.