Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας: Ρατσιστικός αποκλεισμός μεταναστριών καθαριστριών

O Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

Στη σημερινή συνάντηση της Επιτροπής απολυμένων μεταναστριών καθαριστριών και δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αθήνας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ.Χαραλαμπογιάννη δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση στο αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας, που ζητάει την επαναπρόσληψη όλων τώρα. Η Γ.Γ. υποστήριξε ότι “οι δαπάνες για την καθαριότητα έχουν ταβανιάσει”, ότι ήταν βήμα μπρος οι προσλήψεις που έγιναν φέτος και ότι δεν έχει βρεθεί τρόπος για να προσληφθούν όσες είχαν απασχοληθεί και δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια. Δεν δεσμεύτηκε ακόμη πότε θα είναι σε θέση να δώσει το Υπουργείο Εσωτερικών μια οριστική απάντηση και δήλωσε ότι αναζητούν τρόπο.

Πρόκειται για μια απάντηση που δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά για το σχεδιασμό του ΥΠΕΣ σχετικά με τα σχέδια για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν στη καθαριότητα των σχολείων και έχουν ενταθεί με την πανδημία. Δεν χρειάζονται λοιπόν περισσότερες καθαρίστριες; Αλήθεια, έχει ταβάνι το δικαίωμα στην υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, όταν ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού είναι άμεσος και ορατός; Πόσο αξίζουν λοιπόν οι ζωές του κόσμου της εκπαίδευσης;

Ο ρατσισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία στα σχολεία και πρέπει να πάρει τέλος. Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να παίζει αυτό το χαρτί, απολύοντας μετανάστριες καθαρίστριες. Τώρα, πρέπει να καταργήσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που αποκλείουν τις προσλήψεις μεταναστών-στριων στο δημόσιο. Να σταματήσει τώρα το ΥΠΕΣ την κωλυσιεργία τις υπεκφυγές και να ρίχνει το μπαλάκι στους Δήμους .

Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στη τοποθέτηση του υποστήριξε ότι θα δοθεί λύση. Δεν έχει παρά να το κάνει πράξη με βάση την κατεύθυνση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που ζητά την επαναπρόσληψη όλων. Ώρα να τις επαναπροσλάβει δω και τώρα!

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!