Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Πανηγυρική αθώωση απεργών

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας σε ανακοίνωσή του με τίτλο: Πανηγυρική αθώωση των απεργών και αλληλέγγυων, καταδίκη της εργοδοσίας της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ, αναφέρει:

Σε φιάσκο κατέληξε η προσπάθεια της εργοδοσίας της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ να ποινικοποιήσει την απεργία και να συγκαλύψει τις ευθύνες της για την μη καταβολή των δεδουλευμένων στοςυ εργαζομένους την περίοδο του 2014-2015.

Ο Δημήτρης Λαζόπουλος και το στέλεχος της εταιρίας του που έκαναν την μήνυση δεν τόλμησαν να εμφανιστούν για να στηρίξουν τις κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης και άσκηση παράνομης βίας με την οποία έστειλαν στο εδώλιο 26 απεργούς, οι περισσότεροι μετανάστες από το Πακιστάν και την Ινδία, μαζί με τους συμπαραστάτες τους, τον Πέτρο Κωνσταντίνου, δημοτικό σύμβουλο Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, την Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλο με την Ανυπότακτη Πετρούπολη και τον Κυριάκο Μπανο, δημοσιογράφο της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση της πολιτικής αγωγής από τον δικηγόρο Γιάννη Αγγελάκη και απέρριψε την μήνυση της εργοδοσίας αθωώνοντας έτσι πανηγυρικά τόσο τους απεργούς όσο και τους συμπαραστάτες τους, Στη συνέχεια ο Δημήτρης Λαζόπουλος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 46 μηνών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της μη καταβολής δεδουλευμένων σε 12 εργαζόμενους.

Στη πραγματικότητα η Αστυνομία είχε κάνει πλάτες στην εργοδοσία για την καταστολή της απεργίας.

Η απεργία της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ στέλνει το μήνυμα ότι με τις απεργίες μπορούμε να συγκρουστούμε με την εργοδοτική τρομοκρατία και την ασυδοσία και να απαιτήσουμε ότι η ανακύκλωση είναι ώρα να φύγει από τα χέρια των ιδιωτών και να περάσει στο κράτος.

Σε καμία περίπτωση στο χώρο του κλειστού και κατεστραμμένου από πυρκαγιά χώρου του εργοστασίου δεν πρέπει να λειτουργήσει μονάδα καύσης απορριμάτων όπως αυτή που αναζητά ο Δήμος της Αθήνας.

Η δίκη έφερε όμως και στο προσκήνιο την ρατσιστική πλευρά των αστυνομικών διώξεων των απεργών καθώς με βάση την μήνυση της εργοδοσίας οι μετανάστες δεν μπορούσαν να ανανεώσουν άδειες παραμονής. Τι έκανε άραγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο θητεύει και ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας της Ανοιχτής Πόλης για την κατάργηση αυτών τα ρατσιστικών πολιτικών; Ο πολυπολιτισμός για τον οποίο μίλησε δεν νοείται χωρίς ίσα δικαιώματα για τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες και το δικαίωμα στην απεργία και στην ψήφο είναι τα στοιχειώδη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΑΘΩΩΣΗ, ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!