ανταρσία-στις-γειτονιές-της-αθήνας-ο-μ-1082774
ΔΗΜΟΙ | 18.10.2022 | 08:36

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Ο Μπακογιάννης αδειάζει τους συμβασιούχους σε συμφωνία με τον Βορίδη

O Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Η «ομπρέλα» έγινε κορσές από τον Μπακογιάννη που αδειάζει τους συμβασιούχους σε συμφωνία με τον Βορίδη!
Ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάνης, την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας στις 4 Οκτώβρη με την οποία η δημοτική αρχή θα παρίστατο υπέρ της αγωγής 302 εργαζόμενων συμβασιούχων κόβιντ διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία και την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, την παρουσίασε ως δείγμα της φιλεργατικής του αντιμετώπισης. «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας» είπε και συνέχισε ότι «είναι απόφαση ομπρέλα για όλους και όλες, απόφαση βαθιά αξιακή».
Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε « ότι θα ενταχθεί σε αυτή και άλλο αίτημα ομάδας 17 εργαζόμενων και άλλων από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ». Ο Νίκος Σοφιανός, από την Λαϊκή Συσπείρωση είπε ότι υπάρχουν ακόμη 51 εργαζόμενοι κόβιντ του ΚΥΑΔΑ και 4 επόπτες υγείας ενώ ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας δήλωσε ότι στην ομάδα των 17 εργαζόμενων υπάρχει συγκεκριμένο αρχικό όνομα της κ.Πανουσάκη.
Αυτή ήταν η απόφαση-ομπρέλα που με ρητό, πανηγυρικό και ΘΕΣΜΙΚΟ τρόπο πάρθηκε στις 4/10. Μια απόφαση με υπογράμμιση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι κ.Λευτέρη Σκιαδά :«αγκαλιάζουμε όλες τις κατηγορίες, αν χρειαστεί να παρθεί άλλη απόφαση θα είναι πανομοιότυπη με την πρώτη.» Τέλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης υπογράμμισε και υπάρχει και άλλη ομάδα αλλά θα έρθει στην ώρα της(χωρίς καμιά αναφορά σε κόβιντ).
Αυτή η απόφαση-ομπρέλα έγινε κορσές στη συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Οκτώβρη που απέκλεισε δύο ομάδας εργαζόμενων, 16 με σύμβαση από τον ΟΑΕΔ και 44 από την 3Κ, εργαζόμενων με πάνω από δύο χρόνια συνεχούς απασχόλησης. Την κωλοτούμπα του Δημάρχου Μπακογιάννη την έκανε για λογαριασμό του ο κ.Αβραμίδης ισχυριζόμενος ψευδώς «ότι είπαμε για κόβιντ» την προηγούμενη φορά!!! Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης απλά ήταν απών από την συνεδρίαση… Απέρριψαν τις προτάσεις της αντιπολίτευσης να διευρυνθεί η απόφαση κινδυνολογώντας ότι αυτό θα είναι σε βάρος της πρώτης ομάδας για την οποία πάρθηκε η απόφαση!!!
Μάλιστα στην διαδικασία αφαίρεσαν με αυταρχισμό το λόγο από το Σ.Ρεμπούσκο, πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων Εργατική Αντεπίθεση και μέλος της ΕΕ της ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο ΥΠΕΣ Μ.Βορίδης τράβηξε το αυτί στον Μπακογιάννη και προσαρμόστηκαν οι σύμβουλοι της παράταξης του σαν παιδάκια νηπιαγωγείου που κάνουν αταξίες. Μόνο που αυτήν την ξεδιάντροπη κωλοτούμπα την πληρώνουν νέοι εργαζόμενοι, μοναχικές γυναίκες που θα πεταχτούν στην ανεργία. Μάλιστα πάνε να απολύσουν συμβασιούχους σε μια υπηρεσία που συνάδελφος τους έχασε την ζωή την ώρα του μεροκάματου.

Καλούμε τους εργαζόμενους συμβασιούχους να συσπειρωθούν και να δώσουν την μάχη με την στήριξη σωματείων τους κατά της καραμπινάτης αδικίας της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη. Να πολιορκήσουμε το δημοτικό συμβούλιο για να εγκρίνει την παραμονή στην δουλειά ΟΛΩΝ χωρίς αποκλεισμούς. Δεν περισσεύει κανένας και καμία από τις δημοτικές υπηρεσίες που ο κόσμος της ανάγκη στις γειτονιές. Προσλήψεις τώρα, όχι απολύσεις, μονιμοποιήσεις ΟΛΩΝ των συμβασιούχων!
Να δώσουμε δυναμικό παρών στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.»