ΑΝΤΑΡΣΙΑ: Ο Μπακογιάννης προχωρά σε ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των Ρομά ρακοσυλλεκτών

Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, με ανακοίνωσή της κατηγορεί τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη πως προχωρά σε ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των Ρομά ρακοσυλλεκτών στον Ελαιώνα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο Μπακογιάννης προχωρά σε ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα κατά των Ρομά ρακοσυλλεκτών στον Ελαιώνα
Το ΚΑΣ συνεδριάζει για τους χειροτέχνες την Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2μμ
Πανεργατική απεργία, Τρίτη 18/2, συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας 10.30πμ και Κλαυθμώνος 11πμ

Την Κυριακή 16 Φλεβάρη αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκδίωξη των Ρομά ρακοσυλλεκτών από την οδό Αγίας ΄Αννης και την οδό Αγίου Πολυκάρπου, μέρος του παζαριού των ρακοσυλλεκτών στην Αθήνα.
Στα σημεία αυτά , όπως και σε άλλα στον Ελαιώνα, έχουν καταλήξει να απλώνουν τα πράγματα τους ρακοσυλλέκτες που εδώ και τρία χρόνια έχει αποβάλει ο Δήμος της Αθήνας, με Δήμαρχο τον Γ.Καμίνη, από χώρο όπου τους είχε παραχωρήσει.
Το παζάρι των ρακοσυλλεκτών είναι ένας θεσμός από τον οποίο ζουν εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί της Αττικής, αφού μπορούν να προμηθευτούν φτηνά αντικείμενα που δεν μπορούν να αγοράσουν από τα καταστήματα.
Οι ρακοσυλλέκτες είναι άνθρωποι που μοχθούν για να κρατήσουν στην επιβίωση εκατοντάδες οικογένειες, συνήθως πολυμελείς. Αυτές οι ευάλωτες ομάδες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας στερώντας του ένα πενιχρό μεροκάματο.
Οι ρακοσυλλέκτες με την επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων που καταλήγουν στα σκουπίδια επιτελούν σημαντική λειτουργία για την πόλη, αφού συμβάλλουν στο να μην καταλήγουν στη χωματερή όγκοι απορριμάτων.
Συμβάλλουν όμως και στο πολιτισμό με την διάσωση αντικειμένων τέχνης, σπάνιων βιβλίων και άλλων ειδών.
Στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι ρακοσυλλέκτες άκουσαν την υπόσχεση ότι σε έξι μήνες θα δοθεί λύση με την εύρεση χώρου. ταυτόχρονα όμως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β.Κορομάντζος υπογράμμισε ότι στα παζάρια θα μπουν μόνο όσοι προχωρήσουν σε έναρξη επαγγέλματος με βάση τον νόμο 4497/17. Δηλαδή ζητάνε από τους ρακοσυλλέκτες αν έχουν ταμειακές μηχανές και να εκδίδουν αποδεικτικά για αντικείμενα που μαζεύουν από τα σκουπίδια!!!
Όπως και στους χειροτέχνες έτσι και στους ρακοσυλλέκτες το κριτήριο είναι ότι στους δρόμους της πόλης δεν χωράνε οι φτωχοί αλλά οι μεγαλοκαρχαρίες του τουρισμού και του μεγάλου εμπορίου για αυτό και τους ζητάνε “έναρξη επαγγέλματος” για να ενταχθούν σε αγορές που θα χωροθετήσει ο Δήμος της Αθήνας. Πρόκειται για πολιτικές αφανισμού τόσο των ρακοσυλλεκτών όσο και των χειροτεχνών για να δοθούν οι χώροι σε κερδοφόρες εκμεταλλεύσεις εταιριών.
Απαιτούμε να σταματήσει το ρατσιστικό κυνηγητό σε βάρος των ρακοσυλλεκτών.
Να υπάρξει αναστολή των ελέγχων της ΕΛΑΣ και των καταδιώξεων των ρακοσυλλεκτών στον Ελαιώνα μέχρι την επίλυση της χωροθέτησης του παζαριού.
Να καταργηθούν οι νόμοι και οι ρυθμίσεις που αφανίζουν ρακοσυλλέκττες και χειροτέχνες.

Ρακοσυλλέκτες και χειροτέχνες είναι ώρα να κινητοποιηθούν μαζικά ξεκινώντας από την Τρίτη 18 Φλεβάρη με συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία και συγκέντρωσης στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ, αυτοσυγκέντρωση στις 1030πμ στο Υπουργείο Εργασίας.
Να δώσουμε παρών στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, την Τετάρτη 19/2, 2μμ στην οδό Μουμπουλίνας

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΡΟΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!