Ανταρσία: Καψόνι Βορίδη στις απολυμένες μετανάστριες σχολικές καθαρίστριες
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Ανταρσία: Καψόνι Βορίδη στις απολυμένες μετανάστριες σχολικές καθαρίστριες

Η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Μ.Βορίδη στη Βουλή τη Τρίτη 21/9 στη πρόταση τροπολογίας που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης με την οποία θα μπορούσαν οι Δήμοι να επαναπροσλάβουν άμεσα τις απολυμένες μετανάστριες καθαρίστριες ήταν κατηγορηματική άρνηση. Καμιά τους δεν ονομάζεται Αντετοκούμπο για να πάρει ελληνική ιθαγένεια…”, τονίζει η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Και συνεχίζει: “¨Έδωσε μάλιστα ο ΥΠΕΣ και δικηγόρος Βορίδης άχρηστες νομικές συμβουλές ως λύση: “Ο Δήμος Αθηναίων έχει πάρει μια θέση και λέει ότι έχει δυνατότητα και χρειάζεται να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες των συγκεκριμένων. Αυτό λέει ο Δήμος Αθηναίων, ιδίοις δαπάναις, έχει αυτή τη δυνατότητα. Το νομικό πλαίσιο υφίσταται και δεν χρειάζεται καν να το πειράξουμε και δεν χρειάζεται καμία τροπολογία. Γιατί; Διότι στα πλαίσια της παροχής δημόσιας υπηρεσίας, δημόσιας σύμβασης, έχουμε εφαρμογή για τα δημοτικά κτήρια και για υπηρεσίες καθαριότητας των δημοτικών κτηρίων του ν. 4440/2016, νόμος με τον οποίο οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ είμαι βέβαιος ότι είναι εξοικειωμένοι. Και συγκεκριμένα, με το άρθρο 20 του ν. 4440/2016 υπάρχει η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης της υπηρεσίας σε ΚΟΙΝΣΕΠ.”

Μικρό το λάθος ότι ο νόμος είναι ο 4412/2016 άρθρο 20, το μεγάλο ολίσθημα είναι ότι δεν μπορεί να κρύψει την επιλογή του ρατσιστικού αποκλεισμού των μεταναστριών/τών καθαριστριών/τών πίσω από αυτό το νομικό πυροτέχνημα.

Ανοίγει μια διαδικασία μηνών όπου στο τέλος της, διαφορετικές ομάδες εργαζόμενων με ΚΟΙΝΣΕΠ, θα διαγωνιστούν για την κατοχύρωση της χαμηλότερης προσφοράς για την εργασία τους! Είναι μια κερκόπορτα για σπάσιμο συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών εργολαβίες και ιδιωτικές εταιρίες να αρχίσουν να αλωνίζουν και στον Δήμο της Αθήνας.

Ας σταματήσουν τα στελέχη της Δεξιάς πολυκατοικίας, είτε ο ακροδεξιός υπουργός ΥΠΕΣ Βορίδης είτε ο φιλελεύθερος Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης να παίζουν με τις ζωές των μεταναστριών/τών καθαριστριών/τών. Οι ζωές τους μετράνε και το τσεκούρι του ο ρατσισμού που κραδαίνει ο Βορίδης δεν χωράει ως εργαλείο αποκλεισμού από τις δουλειές στις οποίες κάποιες σκληρά εργαζόμενες γυναίκες βρίσκονται πάνω από είκοσι χρόνια!

Τα συνδικάτα, οι δημοτικές κινήσεις, το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα είναι ώρα να βρεθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων για το δικαίωμα στη δουλειά μεταναστριών/τών καθαριστριών/τών.

Άμεση επαναπρόσληψη χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα!

Κόκκινη κάρτα στον Βορίδη, όχι στις μετανάστριες εργάτριες!

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας”

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!