«Ανοιχτή Πόλη»: Θα ψάχνει δήμο να γίνει δήμαρχος ο Καμίνης, αν στείλει λίστες

Με την απόφαση της ΚΕΔΕ για ανυπακοή στο Μεσοπρόθεσμο και τη μη αποστολή καταστάσεων υπαλλήλων των δήμων προς διαθεσιμότητα – απολύσεις, τάσσεται η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ) στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Παράλληλα, καλεί το δήμαρχο Γιώργο Καμίνη «να συνταχθεί με το αυτοδιοικητικό κίνημα και να μην δώσει στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις εργαζομένων στο δήμο της Αθήνας. Διαφορετικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει δήμος να ξαναδιεκδικήσει ο κ. Καμίνης».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
Το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε με οριακή πλειοψηφία η βουλή και τα μέτρα που την συνοδεύουν δεν πρέπει να υλοποιηθούν.

Το μεσοπρόθεσμο καταργεί την αυτοτέλεια της τοπικής  αυτοδιοίκησης και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο στόχο στις απολύσεις.

Η ανυπακοή των δημοτικών αρχών είναι η μόνη δημοκρατική πράξη αντίστασης απέναντι στην επιχειρούμενη διάλυση του κράτους και της αυτοδιοίκησης.

Καλούμε τη Διοίκηση Καμίνη, να συνταχθεί με το αυτοδιοικητικό κίνημα και να μην δώσει στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις εργαζομένων στο δήμο της Αθήνας. Διαφορετικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρχει δήμος να ξαναδιεκδικήσει ο κ. Καμίνης.

 

Διαβάστε επίσης:
Δ.Σ. Θεσ/νίκης: Δε δίνουμε καμία λίστα εργαζομένων, καλύπτουν πάγιες ανάγκες
ΚΕΔΕ:«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑ
ΕΝΠΕ: «Όχι» απολύσεις αλλά κατάργηση διορισμένων περιφερειαρχών
ΣΥΡΙΖΑ: Οι απολύσεις ΔΕ Διοικητικών ΙΔΑΧ είναι μόνο η αρχή

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!