«Ανοιχτή Πόλη»: Στις καλένδες η Διπλή Ανάπλαση με ευθύνη Καμίνη - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

«Ανοιχτή Πόλη»: Στις καλένδες η Διπλή Ανάπλαση με ευθύνη Καμίνη

Για τεράστια ευθύνη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης και την τροπολογία που εντάχθηκε στο νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και πέρασε στις 23/1 από τη Βουλή, έκανε λόγο η «Ανοιχτή Πόλη», κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την επικεφαλής της Ελένη Πορτάλιου, «η διατυμπανιζόμενη διπλή ανάπλαση παραπέμπεται στις καλένδες».

Αναλυτικότερα, η «Ανοιχτή Πόλη» υποστήριξε ότι με την τροπολογία που πέρασε στη Βουλή, «αμφισβητείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο ανήκει στο δήμο, ενώ νομιμοποιούνται όλα τα αυθαίρετα κτίσματα του γηπέδου και επιτρέπεται νέα δόμηση κατά παράβαση οποιασδήποτε οικοδομικής δεοντολογίας.

»Πρόκειται για μια χαριστική εκχώρηση γης και δόμησης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ειδικότερα στο μεγαλοεπιχειρηματία πρόεδρό της. Είναι προφανές ότι στην Αλεξάνδρας θα εγκατασταθεί επι μακρόν και, πάντως, τουλάχιστον για 5 χρόνια, ένα νέο γήπεδο με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, ενώ η διατυμπανιζόμενη διπλή ανάπλαση παραπέμπεται στις καλένδες».

ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!