«Ανοιχτή Πόλη»: Σκανδαλώδης συμφωνία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΕΒΕΑ

Για «σκανδαλώδη συμφωνία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΕΒΕΑ» για την παραχώρηση εχρήσης του κτηρίου στην οδό Ακαδημίας κάνει λόγο σε ανακοινωση της η «Ανοιχτή Πόλη».

Συμφωνα με την σχετική ανακοίνωση «με υπερψήφιση από την πλειοψηφία Καμίνη και αρνητική ψήφο όλης της αντιπολίτευσης, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων αποφάσισε στη συνεδρίασή του (18/4/2013) την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το ΕΒΕΑ, για την παραχώρηση εκ μέρους του τελευταίου της χρήσης του κτηρίου του στην οδό Ακαδημίας για 12 έτη στο δήμο, υπό τον όρο ότι ο δήμος Αθηναίων θα δαπανήσει το ιλιγγιώδες ποσό των 4.550.000€ για την αποκατάστασή του, ώστε να αξιοποιηθεί ως Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας«.

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης τονίζεται ότι «όταν ο δήμος Αθηναίων συνεχώς συρρικνώνει το κοινωνικό του πρόγραμμα και το τεχνικό είναι σχεδόν μηδενικό, η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να διαθέσει 4.550.000€ από χρήματα του ΕΣΠΑ, για να αποκαταστήσει το κτήριο του Επιμελητηρίου των πλουσιότερων τάξεων της χώρας, είναι σκανδαλώδης. Γιατί προφανώς τα χρήματα αυτά αφαιρούνται από έργα πρώτης προτεραιότητας για την επιβίωση της πόλης και των κατοίκων σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

«Αποδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η συνεπέστατη εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθεί η δημοτική πλειοψηφία Καμίνη έχει αμείλικτο ταξικό πρόσημο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΒΕΑ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ


Αφήστε μια απάντηση