«Ανοιχτή Πόλη»: Οι «ευαίσθητες μνημονιακές χορδές» του Τ. Καμπύλη

Την επαναπρόσληψη της δημοσιογράφου Λαμπρινής Θωμά στο «Αθήνα 9,84» ζητεί με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων κάνει λόγο για προσωπική εκστρατεία «ελέγχου» του σταθμού από το γενικό διευθυντή Τάκη Καμπύλη «σε μνημονιακή κατεύθυνση και με αυταρχικές μεθόδους, για λογαριασμό της δημοτικής Αρχής», τη στιγμή που τόσο ο διευθυντής όσο και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου επιμένουν στις θέσεις τους, όταν η δημοσιογράφος «δέχτηκε να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις και να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς περί φασισμού σε βάρος του».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
Σε προσωπική υπόθεση φαίνεται να έχει αναγάγει ο διευθυντής του σταθμού 9.84 κ. Καμπύλης. Πρώτα μετέθεσε δυσμενώς την κα Θωμά, κόβοντας την εκπομπή της από το πρόγραμμα, επειδή αυτή «τόλμησε» να κάνει μια διευκρίνιση σχετικά με τη θέση των εργαζομένων υπέρ της απεργίας, που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ. Στη συνέχεια, εισηγήθηκε μαινόμενος την απόλυση της από το σταθμό επειδή τον χαρακτήρισε φασίστα σε κείμενό της, αναφερόμενη στα παραπάνω γεγονότα, με την πλειοψηφία του ΔΣ (παράταξης Καμίνη) να προχωρά με αποφασιστικότητα στην απόλυση.

Ως Ανοιχτή Πόλη, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πως οι ευαίσθητες δημοκρατικές χορδές του κ. Καμπύλη επιτρέπουν την απόλυση μιας εργαζόμενης μονογονεϊκής οικογένειας για λόγους προσωπικής τιμής και υπόληψης. Δεν κατανοούμε επίσης, την επιμονή του – όπως και της πλειοψηφίας του ΔΣ – στην απόφαση απόλυσης της κ. Θωμά, από τη στιγμή που η ίδια δέχτηκε να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις και να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς περί φασισμού σε βάρος του. Αντίθετα, επιλέγει να συγκρουστεί με την ΕΣΗΕΑ και τους εργαζομένους, σε βάρος φυσικά του σταθμού, διεξάγοντας μια μάχη τακτικισμών, εντυπώσεων και διατυπώσεων σχετικά με το πόσο «απερίφραστη» είναι η ανάκληση των δηλώσεων της κας Θωμά.

Αναρωτιόμαστε τελικά, αν η υπόθεση δεν είναι επί του προσωπικού για τον κ. Καμπύλη και τη διοίκηση του σταθμού, αλλά μια προσωπική εκστρατεία «ελέγχου» του σταθμού σε μνημονιακή κατεύθυνση και με αυταρχικές μεθόδους, για λογαριασμό της δημοτικής αρχής. Καλούμε τον κ. Καμπύλη να αποδείξει στην πράξη το δημοκρατικό του ήθος, για το οποίο αντέδρασε τόσο έντονα, αποκαθιστώντας την κ. Θωμά στην αρχική της θέση. Καλούμε επίσης τον κ. Καμίνη να σταματήσει να σφυρά αδιάφορα και να παρέμβει θετικά στην όλη υπόθεση. Διαφορετικά, αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη για όσα γίνονται στον 9,84.

 

Για προηγούμενη σχετική ανάρτηση, εδώ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!