«Ανοιχτή Πόλη»: Καμίνης, Κακλαμάνης παρανομούν και εξυπηρετούν την «Artume SA»

Κατά το δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στρέφεται με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» κατηγορώντας τον πως «αλλάζει» αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας ζωής, διά μέσω δημοτικού συμβουλίου, «με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα συγκεκριμένης εταιρίας, της Artume SA, η οποία ανήκει στο βρετανικό fund «Macquarie Global Property Advisors (MGPA)» και επιδιώκει να κατασκευάσει ένα εμπορικό πολυχώρο στο οικόπεδο του βιομηχανικού συγκροτήματος Μουζάκη».

Η «Ανοιχτή Πόλη» κατηγορεί και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη πως συμπλέει σε αυτό το σημείο με το Γ. Καμίνη και εξυπηρετεί και αυτός την «Artume SA».

Όπως σημειώνει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας: «Ο δήμαρχος Αθηναίων, στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο (1/11/2012), παρά το ότι το θέμα αφορούσε πολεοδομική ρύθμιση, τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ του επενδυτή, όπως ονομάζονται εσχάτως τα αρπακτικά του δημόσιου πλούτου και οι καταπατητές των νόμων της χώρας μας. Η θέση αυτή του κ. δημάρχου είναι φωτογραφική και μονομερής.

»Η ΓΣΕΒΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά τη δημιουργία Malls, τα οποία κλείνουν εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και καταστρέφουν εμπόρους και άλλους επαγγελματίες στην περιοχή που αναφέρονται. Ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου απορρίπτει, επίσης, την εγκατάσταση Mall στο χώρο του βιομηχανικού συγκροτήματος Μουζάκη, το ίδιο και οι επαγγελματίες της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος. Η μαζική και μαχητική Επιτροπή Κατοίκων είναι ριζικά αντίθετη.

»Στο όνομα ποιών, λοιπόν, ενεργεί η τρικομματική κυβέρνηση του δήμου Αθηναίων, παρανομώντας κατά συρροή; Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για ανάπτυξη αλλά για εργολαβική ανάληψη από το πολιτικό προσωπικό του δήμου της προώθησης των συμφερόντων ενός μεγαλοεπιχειρηματία, όπως επιβάλλει η μνημονιακή κεντρική πολιτική εκποίησης της χώρας και παράδοσης του συντεταγμένου νομικού και συνταγματικού της πλαισίου στο νόμο των αγορών».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
Η ρύθμιση της οικοδομικής και ρυμοτομικής γραμμής στο οικόπεδο του βιομηχανικού συγκροτήματος Κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη προωθήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με ανατροπή προηγούμενης απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και νέα απόφαση, η οποία ελήφθη κατά παράβαση της εισήγησης της υπηρεσίας του δήμου, με λευκή ψήφο της αρμόδιας αντιδημάρχου και αρνητική της Ανοιχτής Πόλης.

Αυτή η φαινομενικά πολεοδομική διαφωνία είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου κατά συρροή παρανομιών, που έγιναν από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής σε πλήρη συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα συγκεκριμένης εταιρίας, της Artume SA η οποία ανήκει στο βρετανικό fund  «Macquarie Global Property Advisors (MGPA)» και επιδιώκει να κατασκευάσει ένα εμπορικό πολυχώρο στο οικόπεδο του βιομηχανικού συγκροτήματος Μουζάκη.

Η MGPA έχει και άλλες παράνομες «επενδυτικές» επιδιώξεις – τη δημιουργία γηπέδων γκολφ στη δασική έκταση Έξαρχος στην Αταλάντη και την υφαρπαγή έκτασης 20.350 στρεμ.  στην παραλία των Σπετσών για εκμετάλλευση, κατά παράβαση των αποφάσεων του αρμόδιου δασαρχείου Πόρου. Όσον αφορά τις παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων στο χώρο του Βιομηχανικού συγκροτήματος Μουζάκη:

  • Η πολεοδομία του δήμου, με ευθύνη του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Αβραντίνη, έδωσε άδεια κατεδάφισης του βιομηχανικού μνημείου, παρά το ότι υπήρχε απαγόρευση έκδοσης οποιασδήποτε άδειας στην περιοχή. Η κατεδάφιση σταμάτησε από το ΥΠΠΟ αλλά ήδη το σημαντικότερο τμήμα του συγκροτήματος είχε γίνει μπάζα.

  • Ενώ η περιοχή είναι σήμερα «Βιοτεχνικό Πάρκο» και το νέο σχέδιο Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνα/Αττική προβλέπει συνολική ρύθμιση για την περιοχή, ο δήμος Αθηναίων τροποποιεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας για τα Γ.Π.Σ. και συναφών αποφάσεων του ΣτΕ.

  • Τέλος, ο δήμος προβαίνει σε ρύθμιση της οικοδομικής γραμμής, η οποία χαράσσεται τεθλασμένη, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει προκαταβολικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας για τον εμπορικό πολυχώρο τον οποίο σκοπεύει να ανεγείρει.

Όλα τα παραπάνω γίνονται με τρικομματική συναίνεση και σε σύμπλευση με το ΥΠΕΚΑ, που ξεκίνησε πρώτο – με ενέργειες του τέως υφυπουργού Σηφουνάκη – την επιβολή των συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, καταπατώντας νόμους και διαδικασίες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, στη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο (1/11/2012), παρά το ότι το θέμα αφορούσε πολεοδομική ρύθμιση, τοποθετήθηκε ευθέως υπέρ του επενδυτή, όπως ονομάζονται εσχάτως τα αρπακτικά του δημόσιου πλούτου και οι καταπατητές των νόμων της χώρας μας. Η θέση αυτή του κ. δημάρχου είναι φωτογραφική και μονομερής.

Η ΓΣΕΒΕΕ απορρίπτει κατηγορηματικά τη δημιουργία Malls, τα οποία κλείνουν εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και καταστρέφουν εμπόρους και άλλους επαγγελματίες στην περιοχή που αναφέρονται. Ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου απορρίπτει, επίσης, την εγκατάσταση Mall στο χώρο του βιομηχανικού συγκροτήματος Μουζάκη, το ίδιο και οι επαγγελματίες της περιοχής Ακαδημίας Πλάτωνος. Η μαζική και μαχητική Επιτροπή Κατοίκων είναι ριζικά αντίθετη.

Στο όνομα ποιών, λοιπόν, ενεργεί η τρικομματική κυβέρνηση του δήμου Αθηναίων, παρανομώντας κατά συρροή; Είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για ανάπτυξη αλλά για εργολαβική ανάληψη από το πολιτικό προσωπικό του δήμου της προώθησης των συμφερόντων ενός μεγαλοεπιχειρηματία, όπως επιβάλλει η μνημονιακή κεντρική πολιτική εκποίησης της χώρας και παράδοσης του συντεταγμένου νομικού και συνταγματικού της πλαισίου στο νόμο των αγορών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!