«Ανοιχτή Πόλη»: Για την «ταμπακιέρα» τίποτε ο Καμίνης, μόνο υπεκφυγές

Ως «καθαρές υπεκφυγές» του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη χαρακτηρίζει η «Ανοιχτή Πόλη» τις προτάσεις του πρώτου για αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο δήμο.

Μάλιστα, όπως, σημειώνει σε ανακοίνωσή της, αιτιολογώντας το χαρακτηρισμό «οι προτάσεις Καμίνη είναι κενές περιεχομένου, διότι αντιμετωπίζουν τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων ως αυτοδιοικητικό πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή αποτέλεσμα της υλοποίησης  του 3ου μνημονίου. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι ο ίδιος δε λέει τίποτα για τις απολύσεις 25 χιλ. εργαζομένων μέσα στο 2013. Τέλος, δεν παίρνει μια ξεκάθαρη θέση, ότι ο δήμος δεν θα συναινέσει στην υλοποίηση του μνημονίου, ώστε να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα-απόλυση».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
Εδώ και δυο χρόνια, ο κ. Καμίνης, επιχειρώντας να εφαρμόσει τις μνημονιακές πολιτικές και ταυτόχρονα να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο δήμο, βρίσκεται αντιμέτωπος με διογκούμενα αδιέξοδα. Εμείς ως παράταξη τον είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα γι’ αυτό.

Δίνοντας απλόχερα υποσχέσεις για λύσεις χωρίς αντίκρισμα, προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών, και να συνεχίσει την ίδια πολιτική. Όμως, ο χρόνος τελείωσε.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και οι αντιδράσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάγκασαν  τον κ. Καμίνη σε αναδίπλωση. Εκεί που μίλαγε για εφαρμογή των μέτρων, τώρα κάνει προτάσεις όπως: «αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο σύνολο του Δημοσίου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να διαπιστωθούν ακριβώς οι πραγματικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό», «προσωρινή τοποθέτηση των αποχωρούντων υπαλλήλων ΔΕ1 Διοικητικού ΙΔΑΧ, στους οργανισμούς προέλευσης» και δηλώνει ότι «ο δήμος Αθηναίων προτίθεται να λειτουργήσει πιλοτικά, ολοκληρώνοντας εντός τριμήνου τη διαδικασία, από κοινά αποδεκτό φορέα αξιολόγησης».

Η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί ότι αυτές οι προτάσεις που ανακοίνωσε η δημοτική αρχή είναι καθαρά υπεκφυγές, διότι, όταν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το οργανόγραμμα και ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση των δομών και των θέσεων εργασίας. Αντίθετα, ο κ. Καμίνης προχώρησε σε οριζόντιες λογικές οργάνωσης, διότι με αυτό τον τρόπο υλοποιούσε τα σχέδια για την κατάργηση όλων των κενών οργανικών θέσεων, αποδεχόμενος την μείωση του προσωπικού. Τελικά, δεν υπήρξε καμία αξιολόγηση των εργαζομένων ούτε των δομών και υπηρεσιών του δήμου, όπως είχαμε προτείνει ως παράταξη.

Οι προτάσεις Καμίνη είναι κενές περιεχομένου, διότι αντιμετωπίζουν τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων ως αυτοδιοικητικό πρόβλημα, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί ζήτημα κυβερνητικής πολιτικής, δηλαδή αποτέλεσμα της υλοποίησης  του 3ου μνημονίου. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι ο ίδιος δε λέει τίποτα για τις απολύσεις 25 χιλ. εργαζομένων μέσα στο 2013. Τέλος, δεν παίρνει μια ξεκάθαρη θέση, ότι ο δήμος δεν θα συναινέσει στην υλοποίηση του μνημονίου, ώστε να μην υπάρξει καμία διαθεσιμότητα-απόλυση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!