«Ανοιχτή Πόλη»: Απαράδεκτη η συνεργασία με τον κερδοσκόπο Σόρος

Aπαράδεκτη χαρακτήρισε η «Ανοιχτή Πόλη» της πρόταση  του δημάρχου Γ. Καμίνη για την αποδοχή της δωρεάς, ύψους 663.000 ευρώ, της διεθνούς οργάνωσης Open Society (την έχει ιδρύσει ο Τζορτζ Σόρος) για την παροχή υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες πολιτών που υπερψήφισε χθες το Δ.Σ. του δήμου Αθηναίων.

Οπως τόνιστηκε στο Δ.Σ. του   για την Ανοιχτή Πόλη η βασική δομή κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων είναι το ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης): «Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που στεγάζεται στο κτήριο του παλιού Φρουραρχείου (σταθμός Λαρίσης), εντάχθηκε μετά και από πίεση της Ανοιχτής Πόλη στο ΚΥΑΔΑ και παρέχει τρόφιμα και ρουχισμό σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Η ανταπόκριση του δήμου είναι ελάχιστη για δύο λόγους : από τη μια, οι σχετικές υπηρεσίες υποχρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους και, από την άλλη, υπάρχει ολιγωρία του δήμου να κινητοποιηθεί για την ανεύρεση πόρων, όπως π.χ. χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία»

Συνεπως τονίζει η «Ανοιχτη Πόλη»  η πρόταση του κ. δημάρχου, είναι απαράδεκτη και ζητούμε να μη γίνει αποδεκτή: «Με λίγα λόγια, το Ίδρυμα προτείνει να διαθέσει 663.000 ¤ για να επισκευαστεί ο 2ος όροφος του Φρουραρχείου, ώστε να στεγάσει δικές του υπηρεσίες (νομική βοήθεια, δράσεις εργασιακής υποστήριξης, κ.λπ.) μαζί με υπηρεσίες που, ενδεχομένως, ο δήμος θα ήθελε να παράσχει. Για να μιλήσουμε ευθέως, πρόκειται για φιλανθρωπία που καλύπτεται κατά μεγάλο μέρος από δημοτική ακίνητη περιουσία. Όσον αφορά το χορηγό, είναι απαράδεκτη η σχέση με τον υπΆ αρ. 1 κερδοσκόπο διεθνώς, που διέλυσε την οικονομία της χώρας μας«.

Διαβάστε επίσης:

Δ. Αθηναίων: Ναι σε Σόρος για ενίσχυση ευάλωτων ομάδων

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΟΡΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ


Αφήστε μια απάντηση