Ανοικτή επιστολή του δημάρχου Πεντέλης στον πρωθυπουργό για το «Αμαλία Φλέμινγκ»

Την σημασία του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» για την περιοχή και την αναγκαιότητα να διατηρηθεί ζωντανό επισήμανε για άλλη μία φορά ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης, αυτή την φορά μέσω ανοικτής επιστολής του προς τον πρωθυπουργό.

Σε αυτήν, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται στον περιορισμό των ιατρικών μονάδων της περιοχής αλλά και συνολικά του λεκανοπεδίου, με αποτέλεσμα την συσσώρευση περισσότερων ασθενών στα νοσοκομεία του κέντρου, ενώ τονίζει και την υποχρέωση του κράτους να φροντίζει για την υγεία των πολιτών, ειδικά από την στιγμή που ένα νοσοκομείο με τις βάσεις του Φλέμινγκ μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και απλά στειρείται υλικοτεχνικών πόρων.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας εδρεύουν σήμερα τέσσερις (4)  νοσοκομειακές μονάδες από τις έξι (6) που υπήρχαν, οι δύο (2) έχουν σφραγιστεί, που  προσφέρουν  υπηρεσίες υγείας στους πολίτες διαχρονικά. Δύο (2) νοσοκομειακές μονάδες  έκλεισαν προ τριετίας σε αντίθεση με την τεράστια πληθυσμιακή αύξηση στην περιοχή.

Από τα νοσοκομεία  συνολικά έξι (6) εντός των ορίων μας προ τριετίας σφραγίστηκαν δύο (2) το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ «Η ΠΕΝΤΕΛΗ» και το νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ- Πτέρυγα Μπόμπολα. Έγινε προσπάθεια να σφραγιστεί και το Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ- Πτέρυγα Τσαγκάρη το οποίο μετά από αγώνες των εργαζομένων στο νοσοκομείο και του Δήμου κρατήθηκε τελικά ανοιχτό.

Σήμερα το Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓ – Πτέρυγα Τσαγκάρη λειτουργεί με Αναπληρωτή Διοικητή υπό τη διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και είναι από πλευράς επιστημονικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού ένα χρήσιμο εργαλείο υγείας για την πόλη μας και την περιοχή. Αυτό το νοσοκομείο παρουσιάζεται με απαξιωμένες τις εγκαταστάσεις του και τον εξοπλισμό του και απαιτείται άμεσα η Πολιτεία, Κεντρική Εξουσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση, να επέμβουμε να το στηρίξουμε να το  αναβαθμίσουμε για να εξασφαλίσουμε υγεία για την κοινωνία μας.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

αντιλαμβανόμενος από τη λειτουργία σας την ευαισθησία σας για τον Έλληνα και τα σοβαρά προβλήματα που αυτός αντιμετωπίζει  θα ήθελα ως έμπειρος  αυτοδιοικητικός  να σας επισημάνω ότι η υγεία το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο διαχρονικά, θα πρέπει να εξασφαλίζεται από τις κρατικές μονάδες υγείας. Το Νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ μπορεί αναβαθμιζόμενο σε εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές να στηρίξει, λόγω του άριστου στελεχιακού του δυναμικού,  την υγεία στους πολίτες της περιοχής και να αποσυμφορήσει τις μεγάλες κεντρικές νοσοκομειακές μονάδες.

Ο Δήμος Πεντέλης μπορεί σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο να συνδράμει όπως ήδη το κάνει για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

Εκτιμώντας την ευαισθησία σας για τον άνθρωπο και για τα θέματα- προβλήματα υγείας αναμένω τις αποφάσεις σας και τις κατευθύνσεις σας αρμόδια.

Σας ευχαριστώ

Ο Δήμαρχος  Πεντέλης

Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΓΕΙΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΛΗΣ, ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ


Αφήστε μια απάντηση