Ανοικοδόμηση για το «φιλέτο» στην παραλία της Καλαμαριάς

Παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης προστατεύει με απόφασή του την παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς χαρακτηρίζοντάς την ως χώρο πρασίνου, στο ίδιο το κείμενο της απόφασης περιλαμβάνεται παράγραφος, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν λάβει ήδη οικοδομικές άδειες, μπορούν να συνεχίσουν την ανοικοδόμηση.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δήμου Καλαμαριάς, που σε χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε άμεσες ενέργειες μεταξύ των οποίων συνάντηση με τον υπουργό ΠΕΚΑ, Ευάγγελο Λιβιεράτο, που έχει υπό την εποπτεία του τον Οργανισμό Ρυθμιστικού, και τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, για την απάλειψη αυτής της παραγράφου. Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Αγγελιοφόρος, κάτοικοι του δήμου προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και δυναμικούς τρόπους αντίδρασης, κάτι που είχε επαναληφθεί όταν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες.

Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου, στο οποίο ξεκίνησαν ήδη εργασίες ανοικοδόμησης, οι οποίες «πάγωσαν», έχουν δικαιωθεί δικαστικά, αφού διεκδικούν το δικαίωμά τους να κτίσουν, αλλά και να αποζημιωθούν για τις δεκαετίες αναμονής και μη εκμετάλλευσης της περιουσίας τους.

Πηγή: thestival.gr

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!