Categories: Δήμοι

Ανοιχτή Πόλη: Παρεμβάσεις στο δ.σ. της Αθήνας για συμβασιούχους, εκλογικό νόμο

Διαβάστε παρακάτω τις παρεμβάσεις (προ ημερήσιας διάταξης) της Ανοιχτής Πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας της 22/3:

  • Ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή να διερευνήσει τη δυνατότητα των Δημοτικών Ιατρείων να συμβάλουν στη διενέργεια δωρεάν covid τεστ για τους πολίτες, καθώς η προωθούμενη από την Κυβέρνηση λύση των φαρμακείων δεν εξασφαλίζει μια ασφαλή και μεθοδολογικά ορθή διαδικασία. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει επίσης να μεριμνήσει για τον έγκαιρο εμβολιασμό των ευάλωτων ομάδων που φιλοξενούνται στις κοινωφελείς δομές του Δήμου.
  • Στηρίξαμε μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης ψήφισμα που καταδικάζει την εκδικητική απόλυση του γιατρού και Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στον Άγιο Σάββα Κώστα Καταραχιά. Πρόκειται για τον μοναδικό επικουρικό γιατρό του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώνεται, πράγμα εξοργιστικό, ιδιαίτερα κάτω από τις σημερινές έκτακτες συνθήκες. Η Δημοτική Αρχή δεν δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα και σε μια επίδειξη αλαζονείας δεν επέτρεψε καν στον απολυμένο γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου να τοποθετηθεί.
  • Θέσαμε το ζήτημα του νέου εκλογικού συστήματος που προωθείται για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενός προσωποκεντρικού – πλειοψηφικού συστήματος που νοθεύει τη λαϊκή βούληση, ενισχύει την αδιαφάνεια και την υπερσυγκέντρωση εξουσιών και υποβαθμίζει ουσιαστικά τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ζητήσαμε την εισαγωγή του θέματος για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώτου Δήμου της χώρας να τοποθετηθεί απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό.
  • Ζητήσαμε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα του οικοπέδου της ΔΕΗ στους Αμπελόκηπους και για τις διαδικασίες απαλλοτρίωσης των 2,7 στρεμμάτων. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να ενεργοποιηθεί ώστε να μην χαθεί ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου μιας πυκνοδομημένης περιοχής.
  • Ζητήσαμε ενημέρωση για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής, σε σχέση με το χώρο του Παγοποιείου Αντζουλάτου. Η Ανοιχτή Πόλη, πιστεύοντας ότι κάθε τετραγωνικό ελεύθερου πράσινου είναι πολύτιμο, στηρίζει το αίτημα των κατοίκων να κατοχυρωθεί ο χώρος ως κοινόχρηστο πράσινο και καλεί τη Δημοτική Αρχή να ενεργήσει σε αυτήν την κατεύθυνση. Ζητήσαμε επίσης από τη Δημοτική Αρχή να ενεργήσει ώστε να διασωθεί το τελευταίο εναπομείναν διατηρητέο κτίριο του συγκροτήματος.
  • Θέσαμε το θέμα των απλήρωτων υπερωριών των συμβασιούχων που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη αναγκών covid. Για την Ανοιχτή Πόλη, οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν μπορούν να είναι πολλών ταχυτήτων σε ό,τι αφορά το σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων τους.
  • Θέσαμε το ζήτημα των αναγκαίων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θέτουν οι κάτοικοι της Πλάκας. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων διαμαρτύρεται για την αδυναμία εισόδου και εξόδου από τη γειτονιά τους που έχουν προκαλέσει οι ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου και ζητούν ευέλικτες λύσεις που θα εξυπηρετούν τη λειτουργικότητα της περιοχής.

Comments are closed.


Recent Posts

Ζελένσκι: Βολές προς Ισραήλ- «Δεν έκανε τίποτα για να μας βοηθήσει»

Απογοητευμένος δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το Ισραήλ, κάνοντας λόγο για έλλειψη υποστήριξης στην ουκρανική πολεμική προσπάθεια.…

3 ώρες ago

Ιταλία: Ματέο Σαλβίνι και Τζόρτζια Μελόνι «έσπασαν» την καθιερωμένη απαγόρευση δηλώσεων

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις γενικές εκλογές στην Ιταλία η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι παραβίασε την προεκλογική, καθιερωμένη σιωπή. Τη σκυτάλη…

4 ώρες ago

Πώς θα γίνει η παραγραφή χρεών 1 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ

Την κρίσιμη χρονική περίοδο από το 2006 έως και το 2012 θέλει να καλύψει το υπουργείο Εργασίας επαρκώς, ώστε να…

5 ώρες ago

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πιστωθεί η 4η δόση στους δικαιούχους

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022. Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η…

6 ώρες ago

Artemis 1: Η NASA ανέβαλε την εκτόξευση λόγω καιρού

Ούτε αυτήν την Τρίτη (27.9.2022) θα γίνει η εκτόξευση του νέου, πρωτοποριακού πυραύλου της NASA για τη Σελήνη, για την…

6 ώρες ago

Αλιβέρι: Άγνωστοι βεβήλωσαν το νεκτροταφείο – Έσπασαν τάφους

Μάρτυρες μιας αποτρόπαιας εικόνας έγιναν πολίτες του Αλιβερίου χθες το απόγευμα, της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στον…

6 ώρες ago