Ανοιχτή Πόλη: Καταγγελία για τις συλλήψεις στον 9,84

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει «εκδικητική καταδίωξη από την ΕΛ.ΑΣ. ομάδας δημοτών που ζήτησαν το αυτονόητο, να ακουστεί δηλαδή η φωνή τους από το βήμα του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης τους, πράγμα που έγινε άλλωστε αποδεκτό και από τους δημοσιογράφους του σταθμού».

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει, αναλυτικά:

«Οι προσαγωγές (ακόμα και ανηλίκων) και οι συλλήψεις που ακολούθησαν βρίσκονται σε μετωπική αντίθεση με όσα θα έπρεπε να σηματοδοτεί ένα δημοτικό ραδιόφωνο για την πόλη: να είναι δηλαδή ένας ανοιχτός και δημοκρατικός χώρος φιλοξενίας όλων των απόψεων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές έχουν να κάνουν με φαινόμενα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα της πόλης, όπως είναι οι πρόσφατες πρακτικές που βλέπουμε να εφαρμόζονται απέναντι σε ευάλωτες ομάδες του αστικού πληθυσμού, αλλά και απέναντι σε όσους τους συμπαραστέκονται. Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων, τη διερεύνηση της μεταχείρισης στη ΓΑΔΑ των προσαχθέντων ανηλίκων, καθώς και να πάρει θέση η δημοτική αρχή σχετικά με τη συμβολή της στο απαράδεκτο συμβάν. Η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί ότι προτεραιότητα για ένα δημοτικό ραδιόφωνο είναι να δίνει φωνή στους δημότες, και όχι να αποτελεί φερέφωνο της εκάστοτε δημοτικής αρχής ή των εκάστοτε κυβερνητικών μεθοδεύσεων. Δηλώνουμε τέλος την αντίθεσή μας σε κάθε πρακτική που αντιμετωπίζει ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας με όρους ρύπανσης και που ανάγει την ασφάλεια και την καθαριότητα στην πόλη σε καταστολή και περιορισμό των δικαιωμάτων».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!