«Ανοιχτή Πόλη»: Η μακέτα του κ. Μπακογιάννη ήταν τελικά αυθαίρετη

Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προχώρηση η δημοτική παράταξη Ανοιχτή Πόλη με αφορμή το μπλόκο του ΣτΕ στο «Μεγάλο Περίπατο» και στο κείμενο της σημειώνει:

Η ακύρωση από το ΣτΕ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Επιβολή προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και ρυθμίσεων στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19», της ΚΥΑ δηλαδή που έθεσε το κανονιστικό πλαίσιο για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τον Μεγάλο Περίπατο, δικαιώνει την Ανοιχτή Πόλη: για την κριτική που άσκησε στην ΚΥΑ και την πορεία του έργου, για την καταψήφιση και την καταγγελία των διαγωνισμών για τον αστικό εξοπλισμό, για την καταψήφιση της παράτασης των μέτρων.

Η fast-track διαδικασία που επέλεξε ο κ. Μπακογιάννης με την κάλυψη της κυβέρνησης – χωρίς διαβούλευση, με πρόχειρες και αποσπασματικές παρεμβάσεις και με αυθαίρετες προμήθειες των 2 εκ. ευρώ για εξοπλισμό ενώ υπήρχε δέσμευση ότι θα ήταν χαμηλού κόστους – βρίσκεται πλέον στον αέρα. Η εργαλειακή επίκληση της πανδημίας για τη νομιμοποίηση παρεμβάσεων που αναστάτωσαν την καθημερινότητα των δημοτών, ενώ μάλιστα αυτοί συνωστίζονταν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν είναι ενδεικτική μόνο της υποκρισίας με την οποία χειρίστηκε το θέμα η δημοτική αρχή, αλλά θέτει κι ένα σοβαρό θέμα δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου Αθηναίων. Για την Ανοιχτή Πόλη, η απόφαση του ΣτΕ είναι μια ευκαιρία για να μαζέψει ο κ. Μπακογιάννης τη μακέτα που επέβαλε στο κέντρο της πόλης.

Η Ανοιχτή Πόλη έχει πρόταση για την πόλη. Επιθυμία μας είναι το θέμα του δημόσιου χώρου να επανατεθεί με όρους ολοκληρωμένου σχεδιασμού, με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες και μετά από μια ουσιαστική και δομημένη διαβούλευση. Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να πήρε το μήνυμα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!