Ανοιχτή Πόλη: Η κυβέρνηση προστατεύει τον σπάταλο περίπατο του κ. Μπακογιάννη

Την προσπάθεια προστασίας του Μεγάλου Περιπάτου από την κυβέρνηση της ΝΔ με σχετική τροπολογία, στηλιτεύει με ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πόλη.

Η ανακοίνωση:

Με την πρόσφατη απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει τις υπουργικές αποφάσεις που επέτρεψαν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του “Μεγάλου Περιπάτου” στο κέντρο της Αθήνας, ως μη συναφείς προς την ανάγκη περιορισμού της πανδημίας που επικαλούνται. Θα περίμενε κανείς ότι η Δημοτική Αρχή, σεβόμενη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, θα είχε ήδη ξεκινήσει να μαζεύει το έργο. Στην περίπτωση όμως του κ. Μπακογιάννη, η Κυβέρνηση επέλεξε να συνεχίσει τις νομοθετικές ακροβασίες, παρατείνοντας τις ρυθμίσεις του Περιπάτου μέχρι τις 28/02/2021 με φωτογραφική ρύθμιση που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και μάλιστα με την ίδια αιτιολογία που λίγες μέρες νωρίτερα το ΣτΕ απέρριψε.

Για την Ανοιχτή Πόλη και τους κατοίκους της Αθήνας, το ζητούμενο δεν είναι η διάσωση της εικόνας του Δημάρχου και των Υπουργείων που εμπλέκονται στην παράτυπη μεθόδευση που επέτρεψε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις σπάταλες προμήθειες που τις συνόδεψαν. Ο Μεγάλος Περίπατος, όπως υλοποιείται μέχρι τώρα από τη Δημοτική Αρχή, συνεχίζει και ζημιώνει την ποιότητα της καθημερινότητας στο Δήμο της Αθήνας, δυσφημώντας παράλληλα τη σημαντική υπόθεση της εξασφάλισης περισσότερου και προσβάσιμου δημόσιου χώρου.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σεβαστεί την ξεκάθαρη απόφαση του ΣτΕ, να ακυρώσει άμεσα την παρέμβαση του “Μεγάλου Περιπάτου”, επιτρέποντας έτσι να ανοίξει επιτέλους ένας ειλικρινής διάλογος με τους ανθρώπους της πόλης και την επιστημονική κοινότητα για τις παρεμβάσεις που χρειάζεται η πόλη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!