Ανδρέας Παχατουρίδης: Το Περιστέρι είναι πρωτοπόρος δήμος στην άντληση χρημάτων από την Ε.E.

Περήφανος δηλώνει ο  Ανδρέας Παχατουρίδης που επί των ημερών του ο δήμος Περιστερίου  έγινε ένας από τους τρεις  πρώτους Δήμους σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μιλώντας στο aftodioikisi.gr αναφέρεται στα πολλά μεγάλα έργα, υποδομών έχουν γίνει τα τελευταία  χρόνια στο Περιστέρι αλλά και ένα μεγάλο έργο που περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων καταπράσινων πλατειών: Η πρώτη στην πλατεία Δέγλερη, η δεύτερη στη συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Δημητροκάλη και η τρίτη επί της οδού Πευκών.

Ένα πολύ μεγάλο έργο έχει ξεκινήσει εδώ και δέκα ημέρες στο «βόρειο» Περιστέρι και συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Ιεροθέου και Χρυσούπολης.

Το συγκεκριμένο έργο θα μεταμορφώσει μια περιοχή 200 περίπου στρεμμάτων. Κατασκευάζονται νέες πλατείες με νέας τεχνολογίας ψυχρά υλικά, τρεις σύγχρονες παιδικές χαρές, πράσινοι χώροι περιπάτου, σκιερά σημεία ανάπαυσης, ενώ διαπλατύνσεις πεζοδρομίων διαμορφώνονται σε όλη την έκταση του χώρου.

Τα λεγόμενα ψυχρά υλικά θα συμβάλουν στη μείωση της θερμοκρασίας της συγκεκριμένης περιοχής. Για το φωτισμό του χώρου χρησιμοποιούνται σύγχρονα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Η εκπληκτική μελέτη αξιολογήθηκε και βαθμολογήθηκε πρώτη ανάμεσα σε 80 άλλες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λαμβάνοντας υπόψη την άρτια αρχιτεκτονική και βιοκλιματική ταυτότητα του έργου.

Η μεγάλη ανάγκη της περιοχής για περισσότερο πράσινο, αλλά και χώρους αναψυχής, αναπνοής και περιπάτου, μ’ αυτό το καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο έχει προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια ευρώ και ο ανάδοχος βγήκε μετά από απόλυτα διαφανή διεθνή διαγωνισμό.

Τελειώνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι μέσα στους τρεις πρώτους Δήμους σε ρυθμούς ανάπτυξης στην Ελλάδα. Πολλά μεγάλα έργα, υποδομών έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Θέατρα, Νέα Γήπεδα, Νέο Δημαρχείο, Τρεις Σταθμοί Μετρό εντός των ορίων της πόλης, Νέες Πλατείες, Νέα Πολιτιστικά Κέντρα, Νέα Σχολεία είναι μερικά από τα έργα που με την κατασκευή τους έχουν αλλάξει το Περιστέρι.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - 'ΑΡΘΡΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!