Ανατροπή στις εκλογές ΟΤΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να γίνουν 25 Μαΐου και 1 Ιουνίου

Αν κάτι αποδείχθηκε με την κατάθεση πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση και την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, αυτό είναι ότι η πόλωση θα κλιμακώνεται διαρκώς. Η σκλήρυνση του διπολισμού θα ενισχύεται όσο πλησιάζουμε στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαίου, με κεντρική επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσεγγίσει ποσοστό αυτοδυναμίας για να απεμπλακεί από το πρόβλημα της κυβερνησιμότητας.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Μαίου (ο α΄γύρος) και για τις 25 Μαίου (ο β΄γύρος), με βάση την πρόβλεψη του «Καλλικράτη» ότι πρέπει να διεξάγονται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές (25 Μαίου). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτή η απόφαση είναι παράνομη αφού συμπίπτει ο β΄γύρος των εκλογών ΟΤΑ και όχι ο α΄γύρος με τις ευρωεκλογές, ενώ -κατά την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης- θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Με το σκεπτικό αυτό, η Κουμουνδούρου πρόκειται να ζητήσει αλλαγή ημερομηνίας ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές ΟΤΑ στις 25 Μαίου (ο α γύρος) και στη 1 Ιουνίου (ο β γύρος).

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία τους με την aftodioikisi.gr υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έκανε αυτή την αυθαίρετη, όπως τη χαρακτηρίζουν, ανάγνωση του «Καλλικράτη«, επειδή επιδιώκει υψηλό ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές προκειμένου να υποβαθμιστεί η πολιτική τους σημασία όσο περισσότερο γίνεται. Θεωρούν, δηλαδή, σύμφωνα με αυτή την ανάλυση, ότι εφόσον σε κάποιους δήμους και περιφέρειες έχει εκλεγεί δήμαρχος ή περιφερειάρχης από την πρώτη Κυριακή, αρκετοί πολίτες δεν θα πάνε τη δεύτερη Κυριακή μόνο για την ευρω-κάλπη, ειδικά στην επαρχία όπου το ενδιαφέρον για τις εκλογές ΟΤΑ είναι έντονο αλλά για τις ευρωεκλογές όχι.

Εφόσον, όμως, υπάρχει το κίνητρο να ψηφίσει κανείς για δήμαρχο και για δημοτικούς συμβούλους στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η προσέλευση στα εκλογικά τμήματα θα είναι περισσότερο αυξημένη. Και επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για την κυβερνητική πολιτική, επομένως, επιδιώκουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]