αναταραχή-στην-παράταξη-καμίνη-παραί-25650
ΔΗΜΟΙ | 14.07.2017 | 17:50

Αναταραχή στην παράταξη Καμίνη: Παραίτηση Παπαγιαννάκη, υπό παραίτηση ο Μπέης

Aναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην δημοτική παράταξη του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην Πόλη» που, σύμφωνα με τους επαΐοντες μοιάζει εδώ και καιρό με «καζάνι που σιγοβράζει». Φαίνεται, δε, ότι το καπάκι του καζανιού άνοιξε στην συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης όπου υπήρξαν έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων με τις φωνές, σύμφωνα με παρόντες ακούγονται έως το δρόμο.

Μάλιστα,  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος Αθηναίων φανερά εκνευρισμένος ζήτησε από τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του Τάκη Μπέη, ο οποίος δεν ήταν παρών, «να παραιτηθεί». Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπέης, βρίσκεται εδώ και καιρό με το ένα πόδι εκτός της παράταξης Καμίνη καθώς διαφοροποιείται με την ψήφο του στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη «γραμμή», ενώ παράλληλα έχει να δώσει το παρών σε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας εδώ και πολύ καιρό.

Παραίτηση Παπαγιαννάκη

Όμως, η αναταραχή στο «Δικαίωμα στην Πόλη» δεν σταμάτησε εδώ. Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Τετάρτης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αντιδημαρχος Μεταναστών, Προσφύγων και Δημοτικής Αποκέντρωσης Λευτέρης Παπαγιαννάκης υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του Συντονιστή της δημοτικής παράταξης «λόγω μιας δυσλειτουργίας για την οποία ανέλαβα την πολιτική ευθύνη», όπως λέει ο ίδιος στους συνομιλητές του. Ωστόσο, η παραίτησή δεν έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνης.

Σε κάθε περίπτωση, όπως παραδέχονται στελέχη της παράταξης με τα οποία συνομίλησε η aftodioikisi.gr, «όλα αυτά τα γεγονότα μόνο υγεία δεν δείχνουν στην λειτουργία μας», προσθέτοντας ότι «διανύουμε μία δύσκολη περίοδο».

Πολλοί, δε, αποδίδουν τον εκνευρισμό που επικρατεί στη δημοτική Αρχή αφενός στο συνωστισμό υποψηφίων για το δήμο Αθηναίων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα και αφετέρου στην ειλλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για καθιέρωση της απλής αναλογικής, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξη Καμίνη να μείνουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου μετά το 2019.