Categories: Δήμοι

Αναταράξεις στο Δ. Ραφήνας – Πικερμίου: Παραιτείται αντιδημαρχος – Επίθεση κατά του δημάρχου

Χωριστούς δρόμους θα τραβήξουν όπως όλα δείχνουν από το Σεπτέμβριο οι παρατάξεις του Ευάγγελου Μπουρνούς και του Ανδρέα Βασιλόπουλου στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Καθοριστική ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου στην Κυριακάτικη εκπομπή ”Ρωτώντας πας στην πόλη” και στην οποία εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντιδημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου .

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος είχε δηλώσει: ”Ο κ. Βασιλόπουλος δεν είναι συγκυβέρνηση. Μας παρέχει υποστήριξη για πράγματα που συναινεί.

Για να κερδίσει πέντε λεπτά δημοσιότητας πετάει κροτίδες. Οι κροτίδες έχουν όμως μόνο μπαρούτι μέσα και όχι βλήματα. Όποτε θέλει μπορεί να αφήσει τη θέση του αντιδημάρχου. Οι δημότες γνωρίζουν ποιοί δουλεύουν για να γίνουν όλα τα έργα. Μέσα σε αυτούς δεν είναι ο κ. Βασιλόπουλος. Ακόμα και τα ζευγάρια μένουν μαζί όσο θέλουν και οι δύο.”

Η δήλωση του Αντιδημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου για τη συνέντευξη Μπουρνούς:

Σε πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη, ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε με τον γνωστό απαξιωτικό του ύφος για τον τρόπο συνεργασίας των παρατάξεών μας, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ Δημάρχου και Αντιδημάρχου. Ο Δήμαρχος ξεχνά ότι η Δημοτική Αρχή δεν αποτελείται μόνο από την δική του παράταξη. Ας του θυμίσουμε λοιπόν ότι τα τελευταία δύο χρόνια σε Ραφήνα και Πικέρμι οποιοδήποτε έργο έχει προχωρήσει, έχει προχωρήσει με τη βοήθεια και τη συμμετοχή της παράταξής μας. Τα λάθη που δεν έγιναν, δεν έγιναν επίσης επειδή εμείς τα προλάβαμε και όσα λάθη έγιναν είναι επειδή δεν καταφέραμε να τα προλάβουμε. Κι ακόμη, όσες λάθος αποφάσεις ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είχαν την ψήφο της δικής μας παράταξης, αλλά απέσπασαν ψήφους από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Και όλα αυτά διότι έχουμε και την γνώση και τον τρόπο να υλοποιούνται τα πράγματα με το σωστό τρόπο, συνεργατικότητα και στο πλαίσιο ενός γενικότερου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού μας. Αλλά κυρίως γιατί έχουμε το πολιτικό ήθος να αναλαμβάνουμε, ανοικτά και έντιμα, πολιτικές και διοικητικές ευθύνες, χωρίς μεμψιμοιρίες, διπλές ατζέντες και μικροπολιτικούς υπολογισμούς. Άλλωστε η ικανότητα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ να παράγει σημαντικό έργο είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες που το 2019 διάβασαν τον πολυσέλιδο απολογισμό έργου της περιόδου 2014-2019.

Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω, ότι η παράταξη της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ συνειδητά ουδέποτε συνέπραξε με την παράταξή του κ. Μπουρνούς. Συνεργαστήκαμε για το καλό του Δήμου, θέτοντας ως προτεραιότητα την υλοποίηση στρατηγικών πυλώνων ανάπτυξης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που παραμένουμε σταθερά και αταλάντευτα ανοικτοί σε προγραμματικές συνεργασίες μ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Τέλος, η αδυναμία του Δημάρχου να παραδεχθεί και να αναγνωρίσει τη συμβολή της ομάδας μας, είναι αυτή που μοιραία το Σεπτέμβριο θα διαχωρίσει τους δρόμους μας. Υπάρχουν όρια ευπρέπειας που καθένας οφείλει να τηρεί σε μία συνεργασία. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θα είναι όπως πάντα παρόντες να στηρίζουν τα θετικά και να σταματούν τις λάθος ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν και το 2023 και θα αποφασίσουν ποιος είχε θετικό και ποιος αρνητικό πρόσημο.

Δρ. Ανδρέας Βασιλόπουλος
Καθηγητής Γεωπληροφορικής
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πολιτισμού,
Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Ψηφιακής Πολιτικής
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

Comments are closed.


Recent Posts

Τζέφ Μπέζος: Οι δηλώσεις μετά την πτήση του στο διάστημα

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος δήλωσε πως έμεινε «άναυδος» από την «ομορφιά και την ευθραυστότητα» της Γης, αντικρίζοντας τον μπλε…

2 ώρες ago

Φαούτσι: Το 80% των κρουσμάτων στις Η.Π.Α. είναι από την μετάλλαξη «Δέλτα»

Η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορονοϊού είναι η αιτία του 80% και πλέον των νέων κρουσμάτων COVID-19 στις ΗΠΑ, όμως…

4 ώρες ago

Εργάνη: Από αύριο η υποβολή δηλώσεων αναστολών εργασίας για τον Ιούλιο

Από αύριο 21/7/2021 έως και τις 24/7/2021, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για την υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων…

5 ώρες ago

Νίκος Αναστασιάδης: Η Αμμόχωστος ανήκε και θα ανήκει στους νόμιμους ιδιοκτήτες και κατοίκους της

Αν η πραγματική έγνοια, όπως ισχυρίζεται, του Τούρκου Προέδρου ή της τουρκοκυπριακής ηγεσίας ήταν να επιστρέψει τις περιουσίες στους νόμιμους…

6 ώρες ago

ΕΜΑ: Έκακτη συνεδρίαση για τη χρήση σε παιδιά 12-18 ετών του εμβολίου Moderna

Ο ΕΜΑ θα προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου της Moderna για τον κορονοϊό, σε παιδιά…

6 ώρες ago

Πάτρα: Εμπλοκή σε επεισόδιο και προσαγωγή για τον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής Γιώργο Μπάρλο

  Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε στην Πάτρα κατά την διάρκεια συνάντησης του Μητροπολίτη με τον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής, Γιώργο Μπάρλο. Για…

6 ώρες ago