Ανασχηματισμός & στο δήμο Αθηναίων: Ποιοι μετακινούνται -Θα προλάβει ο Μπακογιάννης τον Μητσοτάκη;

Ανασχηματισμός & στο δήμο Αθηναίων: Ποιοι μετακινούνται -Θα προλάβει ο Μπακογιάννης τον Μητσοτάκη;

Αυτή την περίοδο, δεν ανασχηματίζεται μόνο κυβέρνηση αλλά και οι ΟΤΑ.

Κι αυτό γιατί την ερχόμενη Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που προέκυψαν από τις εκλογές του Μαΐου 2019 κλείνουν δύο χρόνια.

Το ενδιαφέρον, βεβαίως, εστιάζεται στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας τον δήμο Αθηναίων, καθώς οι πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης θα ανακοινώσει πιθανότατα  στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου(στις 4 μμ) τις αλλαγές στους αντιδημάρχους, λίγο πριν ή λίγο μετά τον ανασχηματισμό του θείου του στην κυβέρνηση. Εναλλακτικά, είναι πιθανόν το νέο «κυβερνητικό σχήμα» στο Δήμο Αθηναίων να ανακοινωθεί μέσω δελτίου Τύπου είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες.

Οι βασικές αλλαγές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βασικές αλλαγές θα αφορούν:

-Την μετακίνηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Χρήστου Τεντόμα στη θέση του αντιδημάρχου Πρασίνου. Να σημειωθεί ότι η σημερινή αντιδημαρχία Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού «σπάει» με τον νυν αντιδήμαρχο Σάκη Κολλάτο να κρατά μόνο τις αρμοδιότητες του Ηλεκτροφωτισμού.

-Την θέση του κ. Τεντόμα θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου Λευτέρης Σκιαδάς, ενώ στη θέση του του κ. Σκιαδά μετακινείται ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ Γρηγόρης Λέων. Αναφορικά με την Προεδρία του ΚΥΑΔΑ, προαλείφεται η Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Μελίνα Δασκαλάκη.

-Δημιουργείται νέα αντιδημαρχία για τις γυναίκες την οποία αναλαμβάνει η μέχρι σήμερα πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Άννα Ροκοφύλλου. Τη θέση της κ. Ροκοφύλλου φέρεται να αναλαμβάνει η σημερινή πρόεδρος του Αθήνα 984, Νίκη Αραμπατζή, ενώ, σύμφωνα με άλλο σενάριο,  η κ. Αραμπατζή θα τοποθετηθεί και στη θέση της προέδρου της Τεχνόπολης. Αναφορικά με τον Αθήνα 984, πιθανότατα μετακινείται η σημερινή εντεταλμένη σύμβουλος Πόπη Δομάζου.

-Στην αντιδημαρχία Παιδείας μετακινείται ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νίκος Βαφειάδης, ενώ αντιδήμαρχος Υγείας και Παιδείας Μανώλης Καλαμπόκας, κρατάει μόνο τις αρμοδιότητες της Υγείας. Στην θέση του κ. Βαφειάδη μετακινείται, κατά τα φαινόμενα, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, αντιδήμαρχος Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών, οι αρμοδιότητες του οποίου μεταφέρονται στον Βασίλη Αξιώτη, σημερινό αντιδήμαρχο  Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως.

-Καταργείται η αντιδημαρχία  Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων, στην οποία βρισκόταν μέχρι σήμερα ο, γνωστός «αντιδήμαρχος Μπάντεν-Μπάντεν» Νίκος Μακρόπουλος.

Ποιοι παραμένουν στις θέσεις τους με τις ίδιες αρμοδιότητες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στις θέσεις τους με τις ίδιες αρμοδιότητες παραμένουν:

– Νίκος Αβραμίδης: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

-Βασίλης Κορομάντζος: Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων

-Κατερίνα Γκαγκάκη: Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]