Ανάσα ρευστότητας για τους δήμους -Ποιες παρακρατήσεις μειώνονται

Αυξημένη θα είναι η κρατική χρηματοδότηση μετά από κοινή απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, για χαλάρωση του ποσοστού παρακράτησης από τις επιχορηγήσεις για τον κουμπαρά του «Λογαριασμού Εξυγίανσης.

Σύμφωνα με την απόφαση μειώνεται για το έτος 2017, το ποσοστό χρηματοδότησης του Λογαριασμού Εξυγίανσης των ΟΤΑ από 4% σε 1% επί των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που αποδίδονται στους ΟΤΑ προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών τους.

Αποτέλεσμα είναι να αυξηθεί για φέτος κατά 70 εκατ. ευρώ ή 3% η άμεση κρατική επιχορήγηση.

Οι δήμοι με αυτό τον τρόπο θα έχουν τους επόμενους 12 μήνες μεγαλύτερες δυνατότητες κάλυψης των λειτουργικών εξόδων τους, μαζί και τις χρηματοδοτικές ανάγκες. Ο

Υπενθυμίζεται ότι τον «Λογαριασμό Εξυγίανση» χρηματοδοτούν παρακρατήσεις που γίνονται απο την χρηματοδότηση των δήμων για να διατίθενται σε οικονομική ενίσχυση όσων δήμων οι προυπολογισμοί είναι εκτός στόχων και εντάσσονται σε «πρόγραμμα εξυγίανσης».

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΤΑ, ΚΑΠ, ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ, ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!