Ανανεωμένοι υποδέχονται τα παιδιά οι Παιδικοί Σταθμοί Ζεφυρίου

Πανέτοιμοι να υποδεχτούν εκ νέου, τη Δευτέρα 17 Μαΐου, τα νήπια και τα βρέφη, είναι οι δύο Παιδικοί και ο Βρεφικός Σταθμός Ζεφυρίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της χώρας στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας covid-19.

Ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν τα παιδιά κατά την επιστροφή τους, καθώς ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, εκμεταλλεύτηκε το χρονικό διάστημα που οι Σταθμοί έμειναν κλειστοί λόγω της πανδημίας και ανανέωσε τους χώρους και τον εξοπλισμό, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο χαρούμενο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά.

Ειδικότερα, σε όλους τους Σταθμούς έγινε αντικατάσταση των ειδών υγιεινής και συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν νέες παιδικές λεκάνες, αγοράστηκαν νέοι κάδοι και πιγκάλ και τοποθετήθηκαν νέοι παιδικοί νιπτήρες. Παράλληλα, επιδιώκοντας ακόμη μεγαλύτερη προστασία, ο Γιώργος Κούρκουλος αντικατέστησε όλες τις βρύσες στις παιδικές τουαλέτες με αυτόματες, ενώ τοποθέτησε και αυτόματα δοχεία υγρού σαπουνιού, έτσι ώστε τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με βρύσες και νιπτήρες.

Επίσης, σε όλες τους Παιδικούς Σταθμούς, σε όλα τα τζάμια σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, καθώς και σε κάθε άλλη γυάλινη επιφάνεια, τοποθετήθηκαν ειδικές μεμβράνες αντισεισμικής προστασίας, έτσι ώστε σε περίπτωση θραύσης τζαμιών στην απευκταία περίπτωση σεισμού, να μην πεταχτούν θρύψαλα και προκαλέσουν τραυματισμό.

Επιπλέον, στον 1ο Παιδικό Σταθμό τοποθετήθηκαν νέες μεγαλύτερες και λειτουργικότερες ντουλάπες, βάφτηκαν τοίχοι και δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε Γραφείο Προϊσταμένης Διεύθυνσης του ΝΠΔΔ. Παράλληλα δημιουργήθηκε και εξοπλίστηκε βοηθητικός χώρος κουζίνας για να γίνεται ξεχωριστή χρήση από το προσωπικό.

Στον 2ο Παιδικό Σταθμό αγοράστηκαν νέα παιδικά τραπέζια για τις αίθουσες, καθώς και νέα τραπέζια και πάγκοι καθίσματος για την κεντρική αίθουσα ψυχαγωγίας, ενώ τοποθετήθηκαν νέες μεγαλύτερες και λειτουργικότερες ντουλάπες.

Ανανεωμένος είναι και ο Βρεφικός Σταθμός ο οποίος στεγάζεται στον πρώτο όροφο του 2ου Παιδικού Σταθμού. Η αίθουσα του Βρεφικού Σταθμού εξοπλίστηκε με καινούργια τραπεζάκια και καρεκλάκια, ενώ αγοράστηκαν και 20 νέες βρεφικές κούνιες ύπνου με τα αντίστοιχα στρώματά τους. Επίσης, ανανεώθηκε και το δωμάτιο φροντίδας των βρεφών όπου τοποθετήθηκαν νέο έπιπλο – αλλαξιέρα και καινούρια ντουλάπια. Με νέα έπιπλα και ντουλάπες εξοπλίστηκε επίσης και το Γραφείο Προϊσταμένης του Βρεφικού Σταθμού.

Ανακαινισμένος είναι και ο προαύλιος χώρος του 2ου Παιδικού και Βρεφικού Σταθμού καθώς τοποθετήθηκαν νέο πολυόργανο παιδικής χαράς με δύο τσουλήθρες και τρία νέα ατομικά όργανα τραμπάλας (ελατήρια). Επίσης, τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας σε όλη την έκταση της παιδικής χαράς του προαυλίου.

«Έχουμε μετατρέψει τους Παιδικούς Σταθμούς σε “στολίδι” για τον τόπο μας, δημιουργώντας χώρους όπου τα παιδιά δεν απασχολούνται απλά, αλλά πραγματικά δημιουργούν, εκπαιδεύονται, κοινωνικοποιούνται, διασκεδάζουν και ψυχαγωγούνται σε ένα ασφαλές, καθαρό και χαρούμενο περιβάλλον. Σε αυτό το περιβάλλον, τη Δευτέρα 17 Μαΐου, τα υποδεχόμαστε εκ νέου αυτή την ιδιαίτερη και δύσκολη σχολική χρονιά», τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Με χαρά υποδεχόμαστε τους μικρούς μαθητές μας, έχοντας λάβει όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των  δομών. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αντηχήσουν ξανά στις αίθουσές μας οι χαρούμενες φωνές και τα γέλια των παιδιών, που τόσο πολύ στερηθήκαμε όλο αυτό το δύσκολο χρονικό διάστημα», υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, τονίζοντας ότι η συντήρηση και ανανέωση των χώρων και του εξοπλισμού είναι διαρκής, με αποτέλεσμα οι Παιδικοί Σταθμοί να διατηρούνται συνεχώς σαν καινούργιοι.

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στα κτίρια όσο και στους εξωτερικούς χώρους, βελτιώνοντας και αναβαθμίζοντας αισθητά το περιβάλλον όπου τα παιδιά μας περνούν ένα σημαντικό μέρος της τρυφερής παιδικής ηλικίας τους», υπογραμμίζει ο Γιώργος Κούρκουλος αναφέροντας χαρακτηριστικά μερικές από τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία τριετία, όπως η δημιουργία κήπου στον 1ο Παιδικό Σταθμό και περβαζιών στον 2ο Παιδικό, η στεγανοποίηση της ταράτσας του 2ου Παιδικού και η εγκατάσταση νέων ηλιακών θερμοσίφωνων.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΖΕΦΥΡΙΟΥ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]