Δήμος υπερασπίζεται οδηγό που έσερνε σκύλο με ΙΧ

Μια απίστευτη ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Τοπείρου, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από το Φιλοζωικό όμιλο της φωτογραφίας ενός οδηγού ημιφορτηγού στο Εύλαλο Ξάνθης, ο οποίος είχε δεμένο ένα σκύλο τον οποίο έσερνε.

Ενώ τα μέλη του Φιλοζωικού έχουν προβεί σε ενέργειες για τον εντοπισμό του ασυνείδητου οδηγού και αναζητούν περισσότερες πληροφορίες, ο Δήμος Τοπείρου, υποκαθιστώντας τις διωκτικές αρχές, αναφέρει:

«Σχετικά με τη φωτογραφία που απεικονίζει σκύλο δεμένο που τον σέρνει φορτηγάκι, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο σας γνωρίζουμε ότι από πληροφορίες που έχουμε, ο σκύλος ήταν ήδη νεκρός και τον απομάκρυνε ο συγκεκριμένος οδηγός με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να τον θάψει.»

Η πρωτοφανής ανακοίνωση του Δήμου, στα όρια του οποίου σημειώθηκε το συμβάν, ουσιαστικά παρεμβαίνει στην υπόθεση, που έχει φτάσει στην Εισαγγελία, υπέρ του δράστη αφού η μεταχείριση του δράστη αν ο σκύλος ήταν νεκρός – σε αντίθεση με τις μαρτυρίες που υπάρχουν – θα είναι ελαφρύτερη.

Τα ερωτήματα που υπάρχουν βέβαια είναι πολλά από την ανακοίνωση που δεν έχει προηγούμενο, όπως από που αντλεί τις πληροφορίες που αναφέρει η ανακοίνωση, αν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη αλλά και γιατί η κτηνώδης αυτή ενέργεια έχει διαφορετικό βάρος αν ο σκύλος ήταν νεκρός ή ζωντανός, σύμφωνα με το Δήμο.

Την ίδια ώρα φιλοζωική οργάνωση δίνει αμοιβή σε όποιον βρει το σκύλο και τον παραδώσει σε κτηνιατρείο της πόλης της Ξάνθης.

Αναλυτικά ο ΦΟΞ αναφέρει:

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε για το Δελτίο Τύπου που έχει αποσταλεί από τον Δήμο Τοπείρου στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα, σχετικά με την πρόσφατη καταγγελία του Φ.Ο.Ξ. στον Εισαγγελαέα Πρωτοδικών Ξάνθης, μετά από τη δημοσίευση φωτογραφίας που απεικονίζει ένα αυτοκίνητο να “σέρνει” έναν σκύλο στο χωριό Εύλαλο που βρίσκεται στα Διοικητικά όρια του Δήμου Τοπείρου.

Μας προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να συγκαλύψει το γεγονός και να προστατέψει τον ύποπτο ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για ποινικό αδίκημα. Δεν τιμούν ούτε την περιοχή, ούτε τους κατοίκους της τέτοιες πράξεις από τους αιρετούς. Αν οι κύριοι του Δήμου Τοπείρου είναι σύσσωμοι αυτόπτες μάρτυρες να περάσουν από την Εισαγγελία και να καταθέσουν. Δελτία τύπου τέτοιου είδους μόνο ύποπτα μπορούν να χαρακτηριστούν σε ό,τι αφορά τη σκοπιμότητά τους.

Ποιος είναι ο υπεύθυνος που συνέταξε το εν λόγω κείμενο;

Έγινε, μήπως, Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο κήρυξε ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο;

Ανέλαβαν οι τοπικοί άρχοντες αυτόκλητα την υπεράσπιση των δημοτών τους όταν αυτοί εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα;

Αφού ενδιαφέρεται τόσο ο Δήμος για τα ζώα, καλό θα ήταν να αναλάβει τις ευθύνες και υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε αυτά βάσει του Νόμου 4039/12. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τοπείρου είναι ο μόνος Δήμος του Νομού Ξάνθης που δεν εφαρμόζει κανένα πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων σε αντίθεση με τους υπόλοιπους τρεις Δήμους.

Ας αφήσει, λοιπόν, την παροχή διευκρινήσεων – κάλυψης σε ποινικές υποθέσεις στους Αρμόδιους και ας ασχοληθεί με τις υποχρεώσεις του βάσει του Νόμου.

Είναι σημαντικό για εμάς να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, ειδικά μετά από αυτή την ανακοίνωση, και ζητούμε από κάθε ευσυνείδητο πολίτη που γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να το καταθέσει στις Αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: xanthi2.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΔΗΓΟΣ, ΔΗΜΟΣ, ΣΚΥΛΟΣ, ΙΧ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!