Ανακοινώνεται ο Νάσος Ηλιόπουλος ως υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα πρόκειται να ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητά του κόμματος στο δήμος Αθηναίων. Όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr,  υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων θα είναι ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. 

Η ανακοίνωση θα γίνει σε συνεδρίαση της ολομέλειας της  «Ανοιχτής Πόλης»  στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50. Όπως τονίζεται σε σχετική πρόσκληση: «Η Ανοιχτή Πόλη, η δημοτική παράταξη με την μεγαλύτερη ιστορική πορεία στον Δήμο Αθηναίων, ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής, καλεί όλους και όλες, όσοι και όσες συμπορεύτηκαν στα τόσα χρόνια στους τόσους αγώνες και στα κινήματα πόλης, αλλά και τους νέους φίλους και φίλες, τις Αθηναίες και τους Αθηναίους, όλες και όλους, όσες και όσους έχουν την επιθυμία να αναλάβουν δράση για να αναδείξουμε την σημασία της πόλης μας. Συντονίζουμε τις δυνάμεις μας για να φροντίσουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Το αστικό τοπίο, οι άνθρωποι, το οικοσύστημα, οι γειτονιές, οι πρωτοβουλίες κατοίκων, όλα όσα μας έχουν απασχολήσει, αναλύσεις και επεξεργασίες σε μια νέα διάταξη και στρατηγικό σχεδιασμό που θα εξασφαλίσει την νίκη στις επερχόμενες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνει από την ολομέλεια η ανάδειξη της πρότασης για τον νέο επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων. Η παρουσία όλων είναι εξαιρετικά σημαντική», καταλήγει η πρόσκληση.

Ποιος είναι ο Ν.Ηλιόπουλος

Ο κ. Ηλιόπουλος, το όνομα του οποίου είχε πέσει από καιρό στο τραπέζι, προωθούσαν από την αρχή σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου έλαβε τόσο την έγκριση του Μαξίμου, όσο και αυτή της Κουμουνδούρου.

Ο 35χρονος Νάσος Ηλιόπουλος, έχει πολύ καλές σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό, ενώ θεωρείται πρόσωπο που μπορεί να κερδίσει και ψήφους από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο.

Ο κ. Ηλιόπουλος έγινε μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού το 2002 και από το  2010 ως το 2013 διετέλεσε γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού.

Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου, ενώ στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 11 Νοεμβρίου 2016 ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέλαβε ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Από τις 28 Φεβρουαρίου 2018 είναι υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!