Ανάκληση προστίμου 17.000 ευρώ για αυθαίρετο από τμήμα Πολεοδομίας δήμου - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
22
Σεπτέμβριος
Back
Υπουργείο Εσωτερικών: Τρίμηνη παράταση προθεσμίας των ΥΔΟΜ

Ανάκληση προστίμου 17.000 ευρώ για αυθαίρετο από τμήμα Πολεοδομίας δήμου

Ο Συνήγορος του Πολίτη κλήθηκε να διαμεσολαβήσει σχετικά με αίτημα ανάκλησης πράξης επιβολής προστίμου αυθαιρέτου από το Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της, απηύθυνε σχετικό έγγραφο προς την αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την ανάκληση της ως άνω διοικητικής πράξης, δεδομένου ότι ο αναφερόμενος δεν είχε προβεί στην αυθαίρετη κατασκευή, δεν ήταν ιδιοκτήτης ή μισθωτής της έκτασης, ενώ είχε αθωωθεί για την τέλεση της πράξης ανέγερσης αυθαίρετης κατασκευής με σχετική απόφαση Ποινικού Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, με την εν λόγω δικαστική απόφαση, ο προσφεύγων στον Συνήγορο, κρίθηκε ότι δεν είχε αυθαίρετο κτίσμα στη περιοχή, ούτε είχε μισθώσει κάποιο τμήμα έκτασης από τον Δήμο Αριστοτέλη. Με βάση τα προαναφερόμενα ζητήθηκε από την αρμόδια Πολεοδομία η συμμόρφωσή της προς την ως άνω δικαστική απόφαση.

Κατόπιν της διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη εκδόθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας Δήμου Αριστοτέλη σχετική απόφαση ανάκλησης του εν λόγω προστίμου, ύψους περί τα 17.000 ευρώ, και ζητήθηκε η διαγραφή του από την αρμόδια ΔΟΥ.


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!