Η ανακοίνωση του δήμου για την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης

Περί ώραν 16.00 της χθες 23 Ιουλίου 2018 εξερράγη πυρκαγιά στον οικισμό Νταού Πεντέλη του Δήμου μας αμέσως βόρεια της κεντρικής πλατείας του χωριού. Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων σε ελάχιστα λεπτά κατέκαψε τη βόρεια πλευρά του χωριού και διακινήθηκε δια μέσου της  Ιεράς Μονής Παντοκράτορος στη Ραφήνα, στο Μάτι και στο Νέο Βουτζά με πολύ καταστρεπτικές συνέπειες εξελισσόμενη σε εθνική τραγωδία με πολλούς νεκρούς, πολλούς τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Στη Νταού Πεντέλη η φωτιά αντιμετωπίστηκε με την παρουσία του Δημάρχου από το πρώτο λεπτό και την άμεση επέμβαση των Εθελοντικών Τμημάτων των Δήμων Ραφήνας- Πικερμίου και Πεντέλης και αργότερα του 9ου Π.Σ. Αθηνών  με συνέπεια τον περιορισμό των υλικών ζημιών σε  καταστροφή ενός σπιτιού και υλικές ζημιές σε τέσσερα ακόμα σπίτια.

Μέσα στην τραγωδία αυτή το μόνο θετικό στοιχείο που μπορούμε να εξάρουμε είναι η άριστη λειτουργία των Εθελοντικών Τμημάτων και της Αυτοδιοίκησης.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΦΩΤΙΑ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ, ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!