ανακατασκεύασε-τους-πρώτους-εννέα-δρ-1071601
ΔΗΜΟΙ | 19.09.2022 | 12:26

Ανακατασκεύασε τους πρώτους εννέα δρόμους με μεγάλη κλίση στη Ζωφριά ο Δήμος Φυλής

Στην επισκευή και ανακατασκευή εννέα δρόμων που παρουσιάζουν μεγάλη κλίση, στη συνοικία της Ζωφριάς, προχώρησε ο Δήμος Φυλής, εξασφαλίζοντας καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση πεζών και οχημάτων, βελτιώνοντας τη συνολική εικόνα του οδικού δικτύου της συνοικίας και αναβαθμίζοντας αισθητικά την περιοχή.

Πρόκειται για τους πρώτους εννέα δρόμους μεγάλης κλίσης, ενώ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής και σε άλλους αντίστοιχους δρόμους της συνοικίας.

Ειδικότερα, ανακατασκευάστηκαν δρόμοι, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια με μεγάλη κατά μήκος κλίση, όπου το οδόστρωμα είτε είχε υποστεί εκτεταμένες ζημιές, είτε λόγω παλαιότητας, είχε χάσει μεγάλο μέρος των αντιολισθηρών ιδιοτήτων του.

Τη μελέτη με τίτλο “Εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής οδοστρωμάτων μεγάλων κλίσεων στο Δήμο Φυλής”, εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία και το έργο υλοποιήθηκε με ίδιους πόρους του Δήμου.

“Η ανακατασκευή έγινε με αντιολισθηρό “κτενιστό” οδόστρωμα από σκυρόδεμα, το οποίο εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση πεζών και οχημάτων, και χρησιμοποιήθηκαν υλικά που πληρούν πλήρως τις απαραίτητες προδιαγραφές για το απαιτητικό αυτό έργο” επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας.

“Η διαρκής συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Δήμου Φυλής είναι έργο συνεχές και αδιάλειπτο για τη Διοίκησή μας με σκοπό άρτιες οδικές υποδομές και εξασφάλιση οδικής ασφάλειας για τους δημότες μας, πεζούς και οδηγούς”, τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. “Έχουμε καταφέρει όχι μόνο να αναβαθμίσουμε τεχνικά το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του Δήμου, αλλά και να το επεκτείνουμε, με χάραξη νέων οδών και ασφαλτόστρωση χωματόδρομων, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των δημοτών μας”, καταλήγει ο Χρήστος Παππούς.