Ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου Μάνδρας με Χορηγία των ΕΛΠΕ

Με χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και υλοποίηση του έργου από την θυγατρική του τεχνική εταιρία «ASPROFOSEngineering»,ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Θεάτρου Μάνδρας«ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», το οποίο είχε καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς τον Νοέμβριο του 2017, από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Το Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας,που είχε κατασκευαστεί τη δεκαετία του 1960, είναι συνολικού εμβαδού περίπου 550 τετραγωνικών μέτρων και φιλοξενεί πλήθος δράσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις Πολιτιστικών φορέων, κινηματογραφικές προβολές και σχολικές εκδηλώσεις.Κατά τη διάρκεια της θεομηνίας του Νοεμβρίου 2017, ο χώρος υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Είναι ενδεικτικό ότι το νερό, μαζί με φερτά υλικά και λάσπες, ξεπέρασε σε ύψος τα 2 μέτρα και διέτρεξε όλους τους ισόγειους χώρους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ο χώρος υποδοχής, το σύνολο των δαπέδων, τα καμαρίνια και οι βοηθητικοί χώροι, οι μονάδες κλιματιστικών, η ηλεκτρική υποδομή, τα μεγαφωνικά συστήματα, το σύνολο σχεδόν των κουφωμάτων, η θεατρική σκηνή, οι περιφράξεις, κλπ.

mandra1

Η ΕΛΠΕ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί σε όμορους Δήμους, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, αναθέτοντας το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών για την πλήρη αποκατάσταση και ανακαίνιση του Θεάτρου με σύγχρονα υλικά στην “ASPROFOS Engineering”.
Μάλιστα, το έργο ολοκλήρωσε σε διάστημα μόλις έξι (6) μηνών από την ανάληψή του, χρονική περίοδο εξαιρετικά σύντομη για ανάλογες δράσεις τέτοιας έκτασης.Ειδικότερα:
• οι μελέτες ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο 2018
• οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο 2018
• οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2018.

mandra2

Αναλυτικά, οι εργασίες του Έργου Αποκατάστασης και Ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Μάνδρας αφορούσαν:

Αποξηλώσεις, καθαιρέσεις, καθαρισμούς, απομάκρυνση φερτών υλικών
Αποξήλωση και αντικατάσταση με σύγχρονα υλικά δαπέδων και σκηνής Θεάτρου
Ανακαίνιση τουαλετών και καμαρινιών με χρήση σύγχρονων υλικών
Αντικατάσταση παλαιών καθισμάτων με νέα, υφασμάτινα και εργονομικά
Αποκατάσταση και αναβάθμιση χώρου υποδοχής
Κατασκευή WC ΑΜΕΑ και διαμόρφωση ραμπών για την εν γένει εξυπηρέτησή τους
Ανακατασκευή εσωτερικών κλιμάκων για την πρόσβαση στις τουαλέτες
Αντικατάσταση φθαρμένων εσωτερικών πορτών
Τοποθέτηση νέων μονάδων κλιματιστικών, ανώτερης ενεργειακής κλάσης
Καθαρισμό θερμαντικών σωμάτων και έλεγχο ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
Διαμόρφωση ρύσεων και τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου στον εξωτερικό χώρο
Εσωτερικούς και εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς.

«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα που νοιώθω, βλέποντας αυτόν τον τόσο σημαντικό χώρο να είναι σε καλύτερη κατάσταση από εκείνη που βρισκόταν πριν τη καταστροφή», δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του έργου, η Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας καΙωάννα Κριεκούκη, προσθέτοντας: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την Εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πρωτίστως να μιλήσω για τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα. Επίσης, στην Δ/νση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που καθ’ όλη τη διάρκεια των προβλημάτων που βιώσαμε -αλλά και στις άλλες εποχές- είναι στο πλευρό του Δήμου, αλλά και στην Εταιρία ASPROFOS που υλοποίησε τις επισκευές τόσο γρήγορα και άρτια. Η ζωή στην πόλη μας, αρχίζει πλέοννα επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.»

Ο Πρόεδρος της ASPROFOSENGINEERINGS.A κ. Βασίλης Κουνέλης, επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια φωτεινή μέρα, καθώς ο Πολιτισμός αποκτά ξανά στασίδι σε αυτό το θέατρο, που είναι πλέον σε καλύτερη μορφή και από την αρχική του. Βρήκαμε έναν χώρο πλημμυρισμένο που είχε καταστραφεί παντελώς και προχωρήσαμε ταχύτατα στην μελέτη και στις απαιτούμενες τεχνικές εργασίες σε όλους τους χώρους. Αποτελεί βήμα αισιοδοξίας, ότι όλοι μπορούν να απολαμβάνουν ξανά αυτό που μόνο η Τέχνη μπορεί να προσφέρει, δηλαδή Πολιτισμό και Καλλιέργεια. Για την ΕΛΠΕ και την ASPROFOS, ήταν υποχρέωση, χαρά και τιμή, να συνδράμουν. Άλλωστε, ο Όμιλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενίσχυσης της Ελληνικής κοινωνίας, όπου χρειαστεί.»

Από την πλευρά της, η Δ/ντρια ΕΚΕ Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ράνια Σουλάκη δήλωσε: «Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων από της καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα, προσφέροντας καύσιμα, γεύματα στους κατοίκους και είδη πρώτης ανάγκης. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από το Δήμονα συμβάλλει στην αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το Νοέμβριο του 2017. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, παραδίδουμε στο Δήμοένα ανακαινισμένο, σύγχρονο θέατρο 288 θέσεων, με προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ. Ευχόμαστε το θέατρο αυτό να αποτελέσει έναν πυρήνα Πολιτισμού, με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων για όλους τους κάτοικους της περιοχής.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΛΠΕ, ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΔΡΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!