Τετάρτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Αναγκαία η επίσπευση της κατασκευής του ΧΥΤΑ Σιθωνίας

Δεν υπάρχει άλλη λύση για το δήμο Σιθωνίας από τη μεταφορά μέρους των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ανθεμούντα, προκειμένου να γίνει δυνατή η διακοπή λειτουργίας των τελευταίων δύο ενεργών ΧΑΔΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενω καθίσταται  αναγκαία η επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής και λειτουργίας του ΧΥΤΑ Σιθωνίας.

Αυτά αποφασιστηκαν σε συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Δαμιανό Ιορδανίδη, τον πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ ΧΥΤΑ Ανθεμούντα, Λεωνίδα Γιαννακάρα και τους αντιδημάρχους του δήμου, Αναστάσιο Κακαρίκα και Βασίλειο Διαμανίδη, ύστερα από αίτημά τους.

Πάντως, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, η αντιπροσωπεία εξέθεσε τις αντιρρήσεις της για την ΚΥΑ που προβλέπει ότι ο ΧΥΤΑ Ανθεμούντα θα υποδέχεται μέρος των απορριμμάτων του γειτονικού δήμου Σιθωνίας.

Το υπουργείο, δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τα στοιχεία που κατέθεσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, θα κάνει κάθε τι δυνατό ώστε ο δήμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργεί η υποδοχή μεγάλου μέρους των απορριμμάτων της γειτονικής Σιθωνίας και να ενισχυθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Ανθεμούντα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!