ανάδειξη-του-αθλητή-και-της-αθλήτριας-1105176
ΔΗΜΟΙ | 09.12.2022 | 12:44

Ανάδειξη του Αθλητή και της Αθλήτριας της χρονιάς στο Δήμο Διονύσου για το 2022

Ο Δήμος Διονύσου θα βραβεύσει την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 στις 7 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, τους κορυφαίους του αθλητισμού, ανάμεσα στους αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διονύσου από όλα τα αθλήματα, είτε ατομικά , είτε ομαδικά, για το έτος 2022.

Για την ανάδειξη της/του αθλήτριας/ή της χρονιάς, της καλύτερης ομάδας και του/της καλύτερου/ης προπονητή/τρίας, τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Διονύσου απέστειλαν τις παρακάτω προτεινόμενες υποψηφιότητες, οι οποίες τέθηκαν σε ψηφοφορία από τα ίδια τα σωματεία. Όλοι οι υποψήφιοι αθλητές θα λάβουν αναμνηστικό διάκρισης και οι κορυφαίοι κάθε κατηγορίας για τη χρονιά 2022, θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Υποψήφιοι Αθλητές της Χρονιάς Δήμου Διονύσου 2022

1) Αλεξίου Δημήτρης (ΑΣ ΑΕΚ Αγ. Στεφάνου  -MUAY THAI)

1η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

2) Κούρτης Παναγιώτης (ΣΟΑ Ερμής – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ)

3η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

3) Ρούλιας Στυλιανός (Σύλλογος Μαχητικών & Δυναμικών Αθλημάτων Δροσιάς – ΠΥΓΜΑΧΙΑ)

3η θέση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

4) Μπίτζας Αντώνιος ( Α.Σ ΕΑΡ Αγίου Στεφάνου)

3η Πανελλήνια θέση σχολικό πρωτάθλημα.

Υποψήφιες Αθλήτριες της Χρονιάς Δήμου Διονύσου 2022

1) Γιούρλα Ναταλία (ΣΟΑ Ερμής – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ)

2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

2) Κατσούδη Βάσω (ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου “ΟΙΟΝ” – ΣΤΙΒΟΣ)

η Πανελλήνια θέση Special Olympics.

3) Σγουρού Γεωργία (ΑΣ ΑΕΚ Αγ. Στεφάνου  -MUAY THAI)

1η θέση Παγκόσμιο & Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

4) Καραβέζη Αικατερίνη ( Α.Σ ΕΑΡ Αγίου Στεφάνου)

1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο.

Υποψήφιες Ομάδες της Χρονιάς Δήμου Διονύσου 2022

1) Ομάδα Γυναικών Βόλεϊ (Α.Ο. Άνοιξης – ΒΟΛΕΪ)

η θέση ΕΣΠΑΑΑ τοπική κατηγορίας 2 , Άνοδος Κατηγορία 1 ΕΣΠΑΑΑ.

2) Ομάδα Γυναικών Μπιτς Χάντμπολ (ΑΣ Άνοιξη Διονύσου – ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ)

2η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδος.

3) Ομαδικό Μικτό Σύνθετο Τόξο Α/Γ (ΣΟΑ Ερμής – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ)

η θέση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα K21.

4) Ομάδα Παίδων (ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου “ΟΙΟΝ” –  ΜΠΑΣΚΕΤ)

1η  θέση ΕΣΚΑ τοπική κατηγορία Γ, Άνοδος Κατηγορία Α2 ΕΣΚΑ.

5) Ομάδα Εφήβων (ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου “ΟΙΟΝ” – ΜΠΑΣΚΕΤ)

1η θέση ΕΣΚΑ τοπική κατηγορία Γ, Άνοδος Κατηγορία Α2 ΕΣΚΑ.

Υποψήφιοι Προπονητές της Χρονιάς Δήμου Διονύσου 2022

1) Αργυρόπουλος Νάσος (ΑΣ ΑΕΚ Αγ. Στεφάνου  -MUAY THAI)

2) Δροσόπουλος Νικόλαος (Σύλλογος Μαχητικών Αθλημάτων Δροσιάς – ΠΥΓΜΑΧΙΑ)

3) Λιάπης Θωμάς (ΣΟΑ Ερμής – ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ)

4) Ζαμπελάκης Ιωάννης  (ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου “ΟΙΟΝ” –  ΜΠΑΣΚΕΤ)

5) Σπανός Νικόλαος (Α.Ο. Άνοιξης – ΒΟΛΕΪ)

6) Χήνος Γιάννης (ΑΣ Άνοιξη Διονύσου – ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ)

7) Πουλάκη Σταυρούλα ( ΑΣ ΕΑΡ Αγίου Στεφάνου)

Ο Δήμος Διονύσου για να τιμήσει τη μνήμη τριών ανθρώπων του αθλητισμού της περιοχής μας που είχαν πανελλήνια αναγνώριση,  θεσμοθετεί από φέτος τις ακόλουθες ειδικές βραβεύσεις:

1) Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς «ΘΑΛΗΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ», με στόχο την βράβευση ατόμων για την προσφορά τους στην αθλητική ανάπτυξη του τόπου και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους.

Απονέμεται :  Στον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Κρυονερίου (ΣΕΠΠΚ) και στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, για την εθελοντική προσφορά τους τόσο στην διεξαγωγή του Ημιαμαραθώνιου Διονύσου-Κηφισιάς «Τρέχουμε στα ίχνη του θηρίου», όσο και στο σύνολο των αθλητικών διοργανώσεων του Δήμου.

Βιογραφικό

Ο Θαλής Τσιριμώκος ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού και ήταν ικανότατος σκόρερ. Τη σεζόν 1979 – 1980 αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου έχοντας την καλύτερη χρονιά του ανακηρύχθηκε 2ος σκόρερ της Α’ Εθνικής με 16 γκολ σε 31 εμφανίσεις. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης όπου αγωνίστηκε για ενάμισι χρόνο και το Δεκέμβριο του 1981 μεταγράφηκε στον ΟΦΗ όπου τη χρονιά 1982-1983 αναδείχτηκε 3ος σκόρερ της Α’ Εθνικής με 17 γκολ σε 32 εμφανίσεις και τη χρονιά 1984-1985 αναδείχτηκε 2ος σκόρερ της Α’ Εθνικής με 15 γκολ σε 30 εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 1986 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Αθηνών όπου και έκλεισε την καριέρα του. Σημείωσε συνολικά 62 γκολ στην Α’ Εθνική. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του αποφάσισε να μείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου, ως προπονητής. Δούλεψε σε διάφορες ομάδες Β’, Γ’, Δ’ Εθνικής και τοπικών πρωταθλημάτων, όπως στον ΑΟ Άνοιξης και τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου. Απεβίωσε στις 19 Ιουνίου 2022.

2) Βραβείο Αριστείας «ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΥΚΑΡΗΣ», με στόχο την βράβευση ατόμων για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στον αθλητισμό, την επιβράβευση της επιμονής και της αποφασιστικότητας.

Απονέμεται : Στον Λινάρδο Δημήτρη για την 1η θέση στον Ημιαμαραθώνιο Διονύσου-Κηφισιάς «Τρέχουμε στα ίχνη του θηρίου» στην κατηγορία ανδρών.

Βιογραφικό

Ο Αντώνης Συκάρης ήταν Έλληνας επιχειρηματίας και ορειβάτης. Θεωρείτο ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ορειβάτες έχοντας κατακτήσει έξι από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων στον κόσμο. Ξεκίνησε να ασχολείται με την ορειβασία και την αναρρίχηση το 1990. Κατά τη διάρκεια της αθλητικής σταδιοδρομίας του κατόρθωσε να σκαρφαλώσει έξι από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων στον κόσμο. Ειδικότερα, το 2017 σκαρφάλωσε στο Έβερεστ, το 2018 στο Κανγκτσενγιούνγκα (8.586 μ.) όντας ο πρώτος Έλληνας που το κατάφερε, επίσης το 2018 στο Μανασλού, το 2021 στην Αναπούρνα (8.091 μ.) και το 2022 το Νταουλαγκίρι (8.167 μ.). Στις 12 Απριλίου 2022, και αφού λίγες ώρες πριν είχε κατακτήσει την κορυφή του Νταουλαγκίρι στην τέταρτη του προσπάθεια, απεβίωσε καθώς βρισκόταν στα 7.400 μέτρα.

3) Βραβείο Ολυμπιακής Παιδείας «ΠΕΤΡΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ», με στόχο την βράβευση σχολικών μονάδων της περιοχής ή μελών της σχολικής κοινότητας, ως επιβράβευση για εξαιρετικές διακρίσεις η πράξεις στο τομέα του αθλητισμού και την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού.

Απονέμεται : Στο Λύκειο Άνοιξης για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών.

Βιογραφικό

Ο Πέτρος Λινάρδος ήταν Έλληνας δημοσιογράφος, αθλητικογράφος, ερευνητής και συγγραφέας βιβλίων αθλητικής ιστορίας και φιλοτελισμού. Έχει μικρασιατικές ρίζες. Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Το 1950 αρχίζει να ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία στις αθλητικές εφημερίδες “Αθλητική Ηχώ” και “Αθλητισμός” καθώς και στα έντυπα του συγκροτήματος Λαμπράκη: “Το Βήμα”, “Τα Νέα”, “Ο Ταχυδρόμος”, “Οικονομικός Ταχυδρόμος”, “Ομάδα”, “Εποχές”, “Βήμα της Κυριακής”. Εκτός από τον αθλητισμό, ασχολήθηκε δημοσιογραφικά με πολλά θέματα, όπως: φιλοτελισμός, ναυτιλία, κοινωνική πρόνοια, υγεία, κριτική κινηματογράφου. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), του οποίου είχε διατελέσει πρόεδρος επί 16 έτη. Είχε πάρει μέρος σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια και είχε διδάξει σε σεμινάρια της ΕΣΗΕΑ, της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, του ΠΣΑΤ, κλπ. Απεβίωσε στις 19 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 97 ετών

Η καθιέρωση της διαδικασίας και της εκδήλωσης για την βράβευση των κορυφαίων του αθλητισμού στο Δήμο Διονύσου,  αποτελεί το ελάχιστο δείγμα ευαρέσκειας της κοινωνίας προς τον κάθε σύλλογο για την  προσφορά του στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και παράλληλα ηθική επιβράβευση των αθλητών /τριών για τις προσπάθειες τους αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για ενασχόληση όλων των παιδιών και των νέων με τον αθλητισμό.