Αμύνταιο: Παραιτείται η δημοτική αρχή για τα στρατόπεδα

«Με την πράξη μας αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα: μην καταστρέφετε άλλο τις τοπικές κοινωνίες για μικροπολιτικά παιχνίδια. Η δημοτική αρχή και οι δημότες του Αμυνταίου δεν μπορούν να ανεχτούν άλλο τον εμπαιγμό και την απαξίωση της περιοχής» τόνισε ο δήμαρχος Αμυνταίου Φλώρινας Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος εντός της ημέρας αναμενεται να θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του πρωθυπουργού -και μαζί του όλα τα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου- αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στην απομάκρυνση των μονάδων στρατού από την περιοχή.

«Είναι μια ακραία ενέργεια, αλλά πρόκειται για ακραίες καταστάσεις» δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Παραιτούμαστε γιατί δεν έχουμε άλλα όπλα να πολεμήσουμε τη μεγάλη αδικία που συντελείται στην περιοχή μας και με τον τρόπο αυτό δείχνουμε την εναντίωσή μας σε μία απόφαση που δείχνει τον υδροκεφαλισμό της χώρας και τη χορντροπετσιά της κεντρικής διοίκησης».

Η ομόρφωνη απόφαση για παραίτηση της δημοτικής αρχής πάρθηκε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, που είχε ως μοναδικό θέμα την απομάκρυνση των μονάδων στρατού από την περιοχή.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην άμεση απομάκρυνση της Α’ ΕΑΝ στην Κομοτηνή και του 9ου Λόχου Μηχανικού στο Μαυροδένδρι Κοζάνης. Έκανε λόγο για σχεδιασμό απομάκρυνσης και των υπολοίπων μονάδων, υποστηρίζοντας πως στόχος είναι η απαξίωση και το μελλοντικό του κλείσιμο του στρατοπέδου Αμυνταίου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πλήθος πολιτών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ, ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΡΑΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση