Αμύνταιο: Αναστολή της απόφασης να απομακρυνθούν οι μονάδες στρατού

Τη διαβεβαίωση για προσωρινή αναστολή της απόφασης μετακίνησης των μονάδων απο το Αμύνταιο έλαβε η δημοτική Αρχή μετά από επικοινωνία του βουλευτή κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «το γεγονός αυτό αφενός δίνει το χρόνο στους φορείς και τους πολίτες του Αμυνταίου να αντιδράσουν πιο οργανωμένα και να τεκμηριώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην πολιτική ηγεσία το δίκαιο αίτημα της παραμονής του στρατοπέδου και αφετέρου θέτει σε προσωρινή αναστολή τη διαδικασία των παραιτήσεων του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πάντως, προστίθεται, οι υπογραφές παραίτησης του συνόλου των μελών της Δημοτικής Αρχής είναι στη διάθεση του Δημάρχου κ. Μάκη Ιωσηφίδη και θα κατατεθούν σε περίπτωση εκτέλεσης της απόφασης μεταφοράς των μονάδων και κλεισίματος του στρατοπέδου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιηθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φορείς και πολίτες του Αμυνταίου έξω από το Στρατόπεδο Παπαπέτρου για την αποτροπή της μετακίνησης των μονάδων Α΄ ΕΑΝ και 9ου Λόχου Μηχανικού από το Αμύνταιο.

Στη συγκέντρωση ήταν από νωρίς ο Δήμαρχος Αμυνταίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Φλώρινας κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και Αθανάσιος Γερμανίδης, η Βουλευτής Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νικόλαος Γιώσκος και Χρήστος Ναούμ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες του Αμυνταίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΜΥΝΤΑΙΟ


Αφήστε μια απάντηση