Άμεση διακοπή προσφυγικών ροών προς την Κ. Μακεδονία και εκκένωση της Ειδομένης ζητούν οι δήμοι της περιοχής

Άμεση διακοπή των προσφυγικών ροών προς την Βόρειο Ελλάδα αλλά εκκένωση της Ειδομένης ζητά η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) με σημερινή απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

 

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. ζήτησε:

«Δίκαιη, ισόρροπη, γεωγραφικά ορθολογική κατανομή, με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών.

Άμεση διακοπή της ροής προσφυγικών πληθυσμών προς την Κεντρική Μακεδονία, όπου ήδη έχει συσσωρευτεί περισσότερο από το 50% των προσφύγων.

Άμεση έναρξη εκκένωσης της Ειδομένης, με μεταφορά του εκεί συγκεντρωμένου πληθυσμού σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής.

Ορθολογική κατανομή του προσφυγικού πληθυσμού εντός της Κεντρικής Μακεδονίας. Απαραίτητη η ενημέρωση από πλευράς Κυβέρνησης για τον υπάρχοντα σχεδιασμό διαχείρισης των προσφυγικών ροών.

Ενίσχυση της δύναμης των Αστυνομικών Υπηρεσιών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και ιδιαίτερα στις περιοχές προσωρινής εγκατάστασης προσφυγικών πληθυσμών.

Άνοιγμα και διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της οδικής και σιδηροδρομικής συγκοινωνίας στην περιοχή της Ειδομένης.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δ.Σ. , επαναλαμβάνοντας προηγούμενη σχετική απόφασή του, συντάχθηκε με το Ψήφισμα των Φορέων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο , Επαγγελματικό Επιμελητήριο, Ιατρικός Σύλλογος, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Οικονομικό Επιμελητήριο) που ζητούν την επίλυση των τρεχόντων και την δρομολόγηση των χρονιζόντων προβλημάτων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Επίσης, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να ενισχύσει η ΠΕΔΚΜ, από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Αγροτικό Ιατρείο Προμάχων Αλμωπίας, με υγειονομικό υλικό και
σχετικό εξοπλισμό».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔΚΜ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!