Αλεξανδρούπολη: Με Ρώσους επιχειρηματίες συναντήθηκε ο δήμαρχος - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Αλεξανδρούπολη: Με Ρώσους επιχειρηματίες συναντήθηκε ο δήμαρχος

Αντιπροσωπεία απαρτιζόμενη από Ρώσους επιχειρηματίες από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης.

Η 8μελής αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο των Παλιννοστούντων Επιχειρηματιών Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη και την πρόεδρο του Συλλόγου «Ρωσικό Σπίτι» Ιουλία Γαβρίλοβα, εκπροσωπεί τους περίπου 50 ρώσους επιχειρηματίες που πραγματοποιούν επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη από τις 17 έως τις 27 Ιουλίου, προκειμένου να συναντηθούν με φορείς της πόλης και να συζητήσουν τις προοπτικές διμερούς συνεργασίας σε επίπεδο επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε τους ρώσους επιχειρηματίες για τα πλεονεκτήματα της περιοχής και παρέθεσε τα οφέλη και τις ευκαιρίες περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων που προέκυψαν από την αδελφοποίηση των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σοσνόβυι Μπορ, καθώς και από την αδελφοποίηση του ΔΠΘ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της διεκδίκησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Αγίας Πετρούπολης, στην ανάπτυξη της επένδυσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης και στην πράσινη ενέργεια.

Από την πλευρά της η ρωσική αντιπροσωπεία εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή και ζήτησαν από τον δήμαρχο προτάσεις και κατευθύνσεις αναφορικά με τους πιθανούς τομείς επενδύσεων τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε τουριστικό, εκπαιδευτικό και τουριστικό επίπεδο.

Παράλληλα, εξέφρασαν την πρόθεσή του να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός «Ελληνορωσικού Σπιτιού» στην Αγία Πετρούπολη, το οποίο θα συνεργάζεται με το Σύλλογο «Ρωσικό Σπίτι» με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο περιοχών.

ΠΗΓΗ: PIAZZA DEL POPOLO.GR

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!