Ακόμα ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και 500 καφέ κάδοι στον Δήμο Μαραθώνα

Συνεχίζεται ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης, σε δήμους της Αττικής από την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, σήμερα παραδόθηκε στον Δήμο Μαραθώνα ένα ακόμα σύγχρονο απορριμματοφόρου συλλογής στερεών αποβλήτων και 500 καφέ κάδοι.

Επισημαίνεται πως εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε στον Δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με τη διοίκηση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και τον συνεχάρη για την προσπάθεια που καταβάλλει στον τομέα της ανακύκλωσης.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα Γ. Ζορμπάς, Ν. Καραγιάννης και Χ. Στάμος.

Ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ, στον δήμο Μαραθώνα με τον άξιο Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, παραδίδοντας ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 500 καφέ κάδους ανακύκλωσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, Περιφέρεια, δημοτική αρχή και πολίτες θα συνδιαμορφώσουμε μία νέα κουλτούρα ανακύκλωσης για μια πιο ορθή και περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά, για να καταστήσουμε την Αττική πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια» της χώρας, πρωταγωνιστή στην ανακύκλωση και στην υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Στόχος μας να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο να μην υπάρχουν χωματερές και παράλληλα να μην επιβαρύνονται οι δημότες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας σημείωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη που για ακόμη μια φορά βρίσκεται κοντά μας συνεισφέροντας στην προσπάθειά μας στον τομέα της ανακύκλωσης. Όπως για την Περιφέρεια έτσι και για εμάς αποτελεί  βασικό μας στόχο, να μπορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να μειώσουμε τα σκουπίδια που φτάνουν στις χωματερές. Όλοι μαζί πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και πρέπει να μπούμε σε μια νέα εποχή στηρίζοντας την προσπάθεια ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας».

Comments are closed.


Recent Posts

Πάνω από 1.232 οι νεκροί σε Τουρκία – Συρία

Τους 912 έφτασει ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα. Ο Ταγίπ…

3 λεπτά ago

Μασαχουσέτη: Καρχαρίας ξεβράστηκε παγωμένος σε παραλία

Ένας νεκρός και… κατεψυγμένος καρχαρίας ξεβράστηκε στην παγωμένη παραλία στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης το περασμένο Σαββατοκύριακο. Μια τοπική φωτογράφος…

3 λεπτά ago

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Να προστατευτεί η ζωή των εργαζομένων από την κακοκαιρία

Να απαγορευτεί κάθε εργασία σε εργοτάξια και γιαπιά, σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και εσωτερικούς που δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη θέρμανση…

7 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 2 συμβασιούχων στο Δήμο Παιονίας

Ο Δήμος Παιονίας ανακοινώνει την πρόσληψη 2 συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ, με σύμβαση διάρκειας 8 μηνών. Δείτε την προκήρυξη:

8 λεπτά ago

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσε κάστρο 2.200 ετών (βίντεο)

Εφιαλτικές στιγμές ζει η Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που εκτός από τις εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές που…

13 λεπτά ago

Αυτοί είναι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο – Η θέση της Ελλάδας

Τελικά, ποιοι είναι οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο; Η νέα έρευνα της Compare the Market Australia συνέταξε έναν δείκτη που…

19 λεπτά ago