Ακόμα ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και 500 καφέ κάδοι στον Δήμο Μαραθώνα - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
27
Μάρτιος
Back

Ακόμα ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και 500 καφέ κάδοι στον Δήμο Μαραθώνα

Συνεχίζεται ο κύκλος διανομής ειδικού εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης, σε δήμους της Αττικής από την Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, σήμερα παραδόθηκε στον Δήμο Μαραθώνα ένα ακόμα σύγχρονο απορριμματοφόρου συλλογής στερεών αποβλήτων και 500 καφέ κάδοι.

Επισημαίνεται πως εξοπλισμός ανακύκλωσης διανέμεται στους δήμους της Αττικής με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες.

Τον εξοπλισμό παρέδωσε στον Δήμαρχο Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με τη διοίκηση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα και τον συνεχάρη για την προσπάθεια που καταβάλλει στον τομέα της ανακύκλωσης.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός, οι Αντιδήμαρχοι Μαραθώνα Γ. Ζορμπάς, Ν. Καραγιάννης και Χ. Στάμος.

Ο κ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε εδώ, στον δήμο Μαραθώνα με τον άξιο Δήμαρχο Στέργιο Τσίρκα, παραδίδοντας ακόμη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και 500 καφέ κάδους ανακύκλωσης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί, Περιφέρεια, δημοτική αρχή και πολίτες θα συνδιαμορφώσουμε μία νέα κουλτούρα ανακύκλωσης για μια πιο ορθή και περιβαλλοντικά βιώσιμη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Με σταθερά βήματα και με ισχυρές συνεργασίες πρώτου και δεύτερου βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά, για να καταστήσουμε την Αττική πρώτη «Πράσινη Περιφέρεια» της χώρας, πρωταγωνιστή στην ανακύκλωση και στην υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Στόχος μας να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο να μην υπάρχουν χωματερές και παράλληλα να μην επιβαρύνονται οι δημότες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας σημείωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη που για ακόμη μια φορά βρίσκεται κοντά μας συνεισφέροντας στην προσπάθειά μας στον τομέα της ανακύκλωσης. Όπως για την Περιφέρεια έτσι και για εμάς αποτελεί  βασικό μας στόχο, να μπορέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο να μειώσουμε τα σκουπίδια που φτάνουν στις χωματερές. Όλοι μαζί πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε και πρέπει να μπούμε σε μια νέα εποχή στηρίζοντας την προσπάθεια ανάπτυξης της κυκλικής οικονομίας».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!