Αγρίνιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 27/2 για το «Αθηνά»

Σύσκεψη για την οργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 για το Σχέδιο «Αθηνά», πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο Αγρινίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων κομμάτων, φορέων, σωματείων και συλλόγων.

Αναφερόμενος στο σχέδιο «Αθηνά», ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός τόνισε ότι τα προβλήματα που δημιουργεί είναι πολύ περισσότερα από αυτά που προσπαθεί να επιλύσει, ενώ δεν επιφέρει ουσιαστικό οικονομικό όφελος για το δημόσιο.

Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Μοσχολιός είπε ότι η πρόταση του υπουργείου για υπαγωγή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών ανασύρει δυσάρεστες μνήμες και δημιουργεί ανησυχίες για την επανάληψη του φαινομένου της υφαρπαγής της Οικονομικής Σχολής Αγρινίου.

«Η αποστέρηση της ισχυρής παρουσίας ενός αξιόπιστου πανεπιστημιακού ιδρύματος, από μια περιοχή που το ΑΕΠ είναι από τα χαμηλότερα της χώρας, δημιουργεί σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις, και ταυτόχρονα θέτει την ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της. Η ένατη σε νόμιμο πληθυσμό πόλη της χώρας, δεν μπορεί να στερηθεί το Πανεπιστήμιό της, τη στιγμή που άλλες μικρότερες πόλεις δεν θίγονται από τι επιχειρούμενες αλλαγές», είπε.

«Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, στον λίγο χρόνο της αυτόνομης λειτουργίας του, με το εξαιρετικά υψηλό ακαδημαϊκό έργο και τη συνολική δραστηριότητά του, καταγράφει σημαντικά αποτελέσματα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή του τόπου μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο δήμαρχος κάλεσε όλους τους φορείς να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Τετάρτη στην Πλατεία Δημοκρατίας, ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Η συμμετοχή στη σύσκεψη ήταν καθολική και όλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» δηλώνοντας ότι θα συμμετέχουν ενεργά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

Διαβάστε επίσης:
ΕΝΠΕ: Επαρκείς οι εξηγήσεις Αρβανιτόπουλου για το «Αθηνά»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!