Αγωγή Μπουτάρη κατά Δημοσίου για διαθεσιμότητα

«Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη γιατί δεν μπορεί να μας αφαιρεί (σ.σ.: το Ελληνικό Δημόσιο) άτομα από τη δουλειά και να μας ζητάνε να τους πληρώνουμε». Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που γίνεται υπό τον κλοιό των εργαζομένων που ζητούν να αναστείλει ο δήμος τη λειτουργία του και να μη στείλει ο δήμος λίστες.  Αφορμή για τη δήλωση Μπουτάρη οι «μετακινήσεις Μανιτάκη» στο δήμο.

Να σημειωθεί ότι βάσει του νόμου ο δήμος θα πρέπει να πληρώνει το 75% των μισθών όλων όσοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα, που -σύμφωνα με την έρευνα της aftodioikisi.gr– για το κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης ανέρχονται στους 90 διοικητικούς ΙΔΑΧ ΔΕ.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα σταλεί λίστα με στοιχεία εργαζομένων από τον δήμο. «Πάντως το μέτρο της διαθεσιμότητας τρέχει από τις 13 Νοεμβρίου, στείλουμε δεν στείλουμε λίστα. Το να στείλουμε λίστα μόνο να τους εξυπηρετήσει για να εφαρμοστεί γρηγορότερα θα είναι».

Όπως είπε θα σταλεί επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας του παράταση για τρεις μήνες της εφαρμογής του μέτρου. Κατά το διάστημα αυτό, όπως συνέχισε, ο δήμος θα αναλάβει το κόστος του «πλεονάζοντος» προσωπικού χωρίς να επιβαρύνει το Eλληνικό Δημόσιο.

Με πληροφορίες από seleo.gr

 

Δείτε και το σχετικό βίντεο στο aftodioikisiLIVE.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!